Magyar szárazságtűrő szőlőfajták iránt érdeklődik Thaiföld

2016. április 11. 15:17

A szőlészet és a borászat területén szeretnének szorosabb kapcsolatot teremteni Thaiföld és Magyarország között, mondta az éppen ott tárgyaló Budai Gyula. Szárazságtűrő szőlőfajták iránt érdeklődnek, és együttműködnének a Szent István Egyetemmel is.

2016. április 11. 15:17

Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos Thaiföldön járt, hogy tárgyaljon arról, vennének-e libamájat a thaiföldiek. Mint az az MTI híréből kiderült, igen: a magyar libamájat importáló thaiföldi U&V Inter-Trade vállalat vezérigazgatója arról tájékoztatta Budai Gyulát, hogy a múlt évi mintegy 40 tonna magyar libamájjal szemben az idén várhatóan többet importálnak. A miniszteri biztos hozzátette: a jelentős magyar exportnövekedés lehetőségét az adja, hogy a francia libamájra importtilalom van érvényben Thaiföldön a baromfiinfluenza miatt, Magyarországot pedig már levették erről a listáról.

A miniszteri biztos elmondta, hogy a thaiföldi mezőgazdasági és szövetkezeti minisztériumban a két ország közötti további együttműködés lehetőségeiről is tárgyalt. Szóba került a thaiföldi egzotikus gyümölcsök magyarországi behozatala, továbbá a thaiföldi agrártárca szakmai és tudományos együttműködést is kezdeményezett.

Például a szőlészet és a borászat területén szeretnének szorosabb kapcsolatot teremteni a két ország között, a már meglévő kapcsolataik mellett a Szent István Egyetemmel is. Kiemelten érdeklődnek a szárazságtűrő szőlőfajták iránt, amelyeket Thaiföldön szeretnének termeszteni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!