Európai vaj, amely sokszorosan lekörözi az amerikait – nem véletlenül egyre nagyobb kedvenc
Érdekes megállapítást tettek a szakemberek a két vaj összehasonlítását követően. Nem véletlen az európai vaj fokozódó népszerűsége.
Az Onyx étterem séfje, Széll Tamás nyerte meg a FeHoVa keretein belül megtartott hazai Bocuse d'Or versenyt, így idén is ő képviselheti Magyarországot a Budapesten megrendezendő európai döntőben májusban.
Széll Tamás másodszor képviselheti Magyarországot a legrangosabb szakácsversenyen, a Paul Bocuse-ről elnevezett Bocuse d'Or-on. Az Onyx étterem séfje a Hungexpón, a FeHoVa kiállítás keretein belül megtartott hazai döntőn további öt szakácsot utasított maga mögé, így a magyar szurkolók érte szoríthatnak majd május 10-11-e között megrendezendő európai döntőn, amely a verseny történetében először Budapesten lesz.
A hat szakácsnak egy halételt és egy húsételt kellett készíteni, előbbit dunai kecsegéből utóbbit gímszarvasborjúból. Széll Tamás mögött Pohner Ádám, az Olimpia étterem és Volenter István, a 67 Étterem és Bistro séfje végzett. Széll Tamás halétele kecsege garnélával és kagyló veloutéval, míg húsétele sült szarvascomb és gerincfilé volt.
A versenyen további díjakat is kiosztottak. A legjobb és a legszebb hal díját is Pohner Ádám kapta meg. A legjobb hús díja Szabó Lászlóhoz, míg a legszebb hús díja Széll Tamáshoz került. A legkiemelkedőbb csapatmunka különdíja nem meglepő módon az Onyx étterem csapatához, Széll Tamáshoz és Szabó Kevinhez került. Díjazták a commis-kat is. Az első helyen Szabó László segédje Pozsár Bence, a másodikon Szabó Kevin, míg a harmadikon Szegedi Réka, Győrffy Árpád commis-ja végzett.