Még egy díjat nyert az Oscar előtt a Saul fia

2016. február 28. 09:16

Egy nappal az Oscar-gála előtt rendezték Los Angelesben az Independent Spirit Awards gáláját, ahol a Saul fia lett a legjobb külföldi film – írja a hvg.hu.

2016. február 28. 09:16

A hagyománynak megfelelően 31. alkalommal is az Oscar-díjak előtt, szombaton osztották ki az Independent Spirit Awards független filmes díjakat Los Angelesben. A legjobb külföldi filmnek szóló elismerést a Saul fia nyerte el – írja a hvg.hu

 
A Saul fia olyan filmek előtt lett a legjobb külföldi film, mint Az egy galamb leült egy ágra...,  a Csajkor és a vasárnapi Oscar-gálán is jelölt A kígyó ölelése illetve a Mustang. A rendező, Nemes Jeles László mellett a főszereplő Röhrig Géza, az operatőr Erdély Mátyás és a két producer, Rajna Gábor és Sipos Gábor is a helyszínen örülhetett a díjnak.
 
A rangos díjat magyar film most kapta meg először, esélyesei között is utoljára 1990-ben jegyeztek magyar vonatkozású alkotást: Szabó István Hanussen című filmje került az öt jelölt közé a legjobb külföldi film mezőnyében.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. február 19. 13:44
Azért nyer ennyi díjat, mert ez egy fantasztikus film.
kohntalan
2016. március 17. 16:14
Remélem, az irigy magyarok megpukkadnak mérgükben :D
kohntalan
2016. március 17. 16:14
Csak tehetség kell hozzá. Akkor lesznek díjak is.
balbako_
2016. március 16. 15:50
Ki hitte volna? Lapozzunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik