A VS.hu Szekszárdra látogatott, ahol a Mészáros pincészetet vezető Mészáros családhoz látogattak el. A videóból kiderül, hogy a család már több mint 100 éve foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel Szekszárdon, a családi felmenők között volt olyan, aki hegybíró volt, és hozamkorlátozással készítette el borait.
A pincészet alapítója, Mészáros Pál elmondta: amikor 1994-ben az első tíz hektárnyi szőlőterületét megvette, akkor senki nem tartotta normálisnak, szerencséjére azonban a kockázatvállalás sikerült, és bejött a dolog. A pincészet jelenleg nyolcvan hektáron gazdálkodik, és a család minden tagja részt vesz a vállalkozásban.
„Nálunk mindenki dolgozik, ha valaki szeretne valamit vásárolni, azt megvásárolhatja, de pénzt nem veszünk ki, tehát ami megtermelődik nyereség, azt mind visszaforgatjuk” – mondta el a pincészet alapítója.