A 2014-es sauvignon blanc nyitotta a sort. Erős, klasszikus, fajtajelleges, a Loire-menti sauvignon blanc-okra emlékeztető illat fogadott. Imre Ádám elmondta, a pince borai spontán erjednek, és többnyire egy kis tápsót is kapnak. Itt most tettek egy próbát illatfokozó tápsó használatával, és hát mit mondjak: jót tett a bornak. A sauvignon blanc ötöde 300 literes másodtöltésű hordókban volt öt hónapon keresztül, a többi tartályban. A fát érezni bár, de nem okoz problémát, ahogyan a 8,2 g/l-es savtartalom sem, amit bár érezni, de csak frissebbé, ropogósabbá teszi a bort.
Hasonló stílusban készült a 2014-es szürkebarát, csak itt kisebb, 225 literes volt a hordó: fajtajelleges bor ez is, de a sauvignon blanc-hoz képest kevésbé aromagazdag. Picit vékony, de kóstolótársam szerint van benne egyfajta etyeki meszes mineralitás, valamint az évjáratra jellemző magas savak tartják ezt is rendesen.