Hét kétfős vendégszobát alakítottak ki az etyeki Rókusfalvy Birtokon, ahol nemrég adták át az új vendégházat. A szőlőültetvények közvetlen közelében így már 26 főt tud elszállásolni a pincészet.
Május 28-án tartották a Rókusfalvy Birtokon a néhány hete elkészült új vendégház hivatalos megnyitóját. A fejlesztés 2014 áprilisában indult, amelynek célja az volt, hogy minőségi szálláshelyek kialakításával fejlesszék a turisztikai szolgáltatásokat. A birtok közvetlenül a szőlőültetvények alatt helyezkedik el, mind szolgáltatásaiban, mind pedig adottságaiban kiválóan alkalmas turisztikai célok megvalósítására.
További előny volt, hogy a területen három kisebb épület állt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy azokat átalakítva, átépítve, teljesen felújítva új funkciót lehessen nekik adni; új funkciót, a gasztronómiai örökségre épülő hagyományok megtartásával. Fontos cél volt, hogy a fejlesztés révén a célterületek összekapcsolásával (borturizmus és szálláshely szolgáltatás) egy komplex szolgáltatáskört hozzanak létre.
Ezzel olyan kínálatot kívántak megvalósítani, amely lehetőleg minden generáció számára biztosítja a sokszínű időtöltés lehetőségét, ráadásul egész évben, így kerülve el a szezonalitásban rejlő veszélyeket. A mostani fejlesztés során hét, egyenként kétfős új vendégszobát alakítottak ki, így a panzióban eddig is rendelkezésre álló 6 szobával együtt összesen már 13 szobában 26 fő elszállásolására van mód egy időben.
Az új vendégházban három pótágyazható, önálló fürdőszobával rendelkező szobát is kialakítottak. Fontos cél volt, hogy az új vendégház magas színvonalú, összkomfortos, ugyanakkor feltétlenül tájba illő legyen, illetve kiemelt elvárás volt az akadálymentesítés is. Emellett a vendégház közös, teljesen felszerelt konyhával, nappalival és külön közösségi helyiséggel is bír.