Így féltette a demokráciát a Burgtheater a Nemzeti Színházban

2015. április 21. 10:20

Martin Reinke, a Burgtheater színésze Csehov: Sirály című drámájának előadását követően olvasott fel rövid üzenetet a Nemzeti Színház közönségének.

2015. április 21. 10:20

Az alábbi szöveget olvasta fel németül és angolul Martin Reinke, a Burgtheater színésze Csehov: Sirály című drámájának előadását követően vasárnap a Nemzeti Színházban:

„Kedves, mélyen tisztelt Publikum!

Tudunk arról a kellemetlen, nehéz helyzetről, amelyben a csodálatos magyar kultúrnemzet van. Ez a nemzet demokratikus úton, demokratikus választás útján olyan helyzetbe hozta magát, amely egyre jobban eltávolítja a demokrácia és Európa szellemétől. Mi, akár csak önök közül sokan, aggodalommal figyeljük ezt a folyamatot. Mégis eljöttünk. Örömmel játszottunk önöknek. Csehov mindenki másnál jobban képviseli közös európai kultúránkat. Tudniuk kell önöknek is: összetartozunk. Köszönjük a meghívást.”

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tábor Radosti
2015. november 09. 12:50
A színészek mindig is a társadalom megvetett tagjai voltak. Csak a beteg modernitásban és mégbetegebb posztmodernitásban állt feje tetejére a világ.
kuzmics
2015. október 01. 00:47
Hasznos hülyék!
MOPO3OB
2015. május 14. 11:11
Lényegében ő mondta. Lauder és elvtársai fizetik a Burgtheater ilyen akcióit. Nem gondolod, hogy saját kútfőből majd lenyom egy ilyen performancet egy burgtheateres?!
Senye Péter
2015. április 25. 12:56
Egyetlen ország lakosai üdvözölték lelkesen a bevonuló német csapatokat. Néha erre sem ártana emlékezniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!