A borsótól a zabig – hasznos tudnivalók az alternatív tejekről
Íme a legelterjedtebb fajták és néhány tipp arról, mire érdemes figyelni a használatuk során. Gianni Annoni írása.
A Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa, Gerendai Károly is tagja lett a Borászok Borásza díj kuratóriumának. A semmilyen alkoholt nem fogyasztó üzletember régóta nagy támogatója a magyar gasztronómiának.
Sajtóközleményben kaptuk a hírt, hogy 2015-től Gerendai Károly is részt vesz a Borászok Borásza kuratóriumának munkájában. A kuratórium elnöke dr. Prónay Bence jogász, további tagja még Csapody Balázs gasztronómiai szakember, a Kistücsök Étterem tulajdonosa. A kurátorok feladata a díj törvényességi felügyelete.
A Borászok Borásza alapítója, Rókusfalvy Pál hangsúlyozza, hogy Gerendait - aki egyébként, mint arra a sajtóközlemény külön felhívja a figyelmet: nem fogyaszt alkoholt - azért kérték fel a munkára, mert évek óta elkötelezett támogatója a magyar bor- és gasztrokultúrának. Évekig szervezte a legrangosabb hazai borversenyt, a Pannon Bormustrát, megálmodta és megalapította Magyarország első Michelin-csillagos éttermét, a Costest, több éve szervezi a prémium magyar gasztronómia rendezvényét, a Gourmet fesztivált.
A Borászok Borásza díj aspiránsait minden évben a korábbi évek díjazottjai jelölik, majd az 50 jelölt egyszerű, kétfordulós szavazással választja ki soraiból a legjobbat. A kuratórium ennek a választási procedúrának a szabályos lebonyolítását és a díj kereteit biztosító alapítvány törvényes működését felügyeli.
Idén április 24-én hirdetik ki a Borászok Borászát. Hogy pontosan ki az az ötven borász, aki esélyes a díjra idén, itt olvashatja el.