Gerendai Károly a Borászok Borásza kuratóriumában

2015. január 29. 09:37

A Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa, Gerendai Károly is tagja lett a Borászok Borásza díj kuratóriumának. A semmilyen alkoholt nem fogyasztó üzletember régóta nagy támogatója a magyar gasztronómiának.

2015. január 29. 09:37

Sajtóközleményben kaptuk a hírt, hogy 2015-től Gerendai Károly is részt vesz a Borászok Borásza kuratóriumának munkájában. A kuratórium elnöke dr. Prónay Bence jogász, további tagja még Csapody Balázs gasztronómiai szakember, a Kistücsök Étterem tulajdonosa. A kurátorok feladata a díj törvényességi felügyelete.

A Borászok Borásza alapítója, Rókusfalvy Pál hangsúlyozza, hogy Gerendait - aki egyébként, mint arra a sajtóközlemény külön felhívja a figyelmet: nem fogyaszt alkoholt - azért kérték fel a munkára, mert évek óta elkötelezett támogatója a magyar bor- és gasztrokultúrának. Évekig szervezte a legrangosabb hazai borversenyt, a Pannon Bormustrát, megálmodta és megalapította Magyarország első Michelin-csillagos éttermét, a Costest, több éve szervezi a prémium magyar gasztronómia rendezvényét, a Gourmet fesztivált.

A Borászok Borásza díj aspiránsait minden évben a korábbi évek díjazottjai jelölik, majd az 50 jelölt egyszerű, kétfordulós szavazással választja ki soraiból a legjobbat. A kuratórium ennek a választási procedúrának a szabályos lebonyolítását és a díj kereteit biztosító alapítvány törvényes működését felügyeli.

Idén április 24-én hirdetik ki a Borászok Borászát. Hogy pontosan ki az az ötven borász, aki esélyes a díjra idén, itt olvashatja el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!