Hahó, mindenszaristák, hát nem ízletes a román-osztrák kolbászkerítés?
Olyan megszorításokkal indul az év az agyonsztárolt mintaállamokban, melyekről „lemaradó” kis hazánkban Bokros Lajos óta ember nem álmodott. Kohán Mátyás írása.
Összeállt Ausztria három Master of Wine-ja, hogy megkóstolják kedvenc boraikat. A villányi Gere Kopár és Szepsy István Szent Tamás-furmintja is szerepelt a sorban burgundi, burgenlandi, wachaui borok mellett.
Az osztrák Master of Wine-ok és kedvenc boraik. Balról jobbra: Andreas Wickhoff, Roman Horvath, a Domäne Wachau vezetője és Josef 'Pepi' Schuller, ruszti borakadémia vezetője, aki sokáig a londondi Master of Wine Institute első embere is volt, és tavaly ősszel Budapesten tartott előadást az olaszrizlingről. Szemfülesek észrevehetik: egy Gere Kopar és egy Szepsy Szent Tamás-furmint is a kedvenc borok között van.
A képet a Domäne Wachau birtokigazgatója posztolta a Faceookra. Roman Horvath olyan képet is készített, amin a címkék is látszódnak:
Elég jó a társaság: wachaui, burgenlandi, stájer és burgundi borok.