A mi dalaink

2014. február 27. 08:28

Olyan volt az Euróvíziós Dalfesztivál magyar válogatása, mint amilyenek mi vagyunk. Kicsi, és szürke.

2014. február 27. 08:28
Jakab-Köves Gyopárka

„Olyan volt az Euróvíziós Dalfesztivál magyar válogatása, mint amilyenek mi vagyunk. Kicsi, és szürke. A versenyből – aminek nem vagyok avatott kritikusa, mert valójában csak bele-belenéztem – egy dolog szűrődött le számomra: ez az a hely, ahol majdnem mindenki más akar lenni, mint ami. Végül választottak egy produkciót, ami pontosan olyan trendi és eredeti, mint a vörösesbarna bőrkabátka, amit tavalyelőtt minden lány beszereztetett magának sóhajtozó szülei kíséretében, s amit ma már elég ciki felvenni, mert állandóan visszaköszön az utcán, ráadásul a divat is változott.

No, hát ilyenek vagyunk! Nehezen viseljük el önmagunkat. Talán ennek a szerephibának az egyik legjobb példája volt szegény Novodomszky Éva, aki a döntő sminkje alól valószínűleg kevéssé ismerte fel magát. Az Alkonyat című filmben nyugodtan felléphetett volna, mint vámpír, de úgy tűnik, ez az új sminktrükk a magyar tévében. A legfőbb fegyver a személyiség ellen a szénfeketére körbemonoklizott szem. Ki tudja, mit szeretnének takarni vele?

Az identitászavar legjelentősebb szimbóluma számomra Rúzsa Magdi volt, aki most nem énekelt, hanem zsűrizett. A modortól már nem láttam az embert. Pedig annak idején éppen azzal robbant be a magyar zenei életbe, hogy képes volt önmagát felvállalni.

A fellépők között többségben volt az angol-szász zenei klón.”

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2016. január 11. 07:53
Egyetértek. De a szürkeség és kicsinység oka nem az, hogy a magyarok ilyenek lennének.Ez az eurovíziós dalfeszt, mint műfaj sajátja. Zeneisége primitív, nyálas, egysíkú semmitmondó szövegű. Élménytelen. És mint ilyen, haszontalan.
gokiburi
2014. szeptember 23. 15:27
Ez a száma szerintem világszínvonal: http://www.o3.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2396 Én drukkolok neki. Gyopárka meg szíjjjon egy kis füvet még és színesebb lesz a világ :)
gokiburi
2014. szeptember 23. 15:27
Pardon :)) Ez a szám az amire gondoltam: http://www.youtube.com/watch?v=1gDPSSOfvUs Szerintem ha nem itt adják ki már világsláger lenne... Én drukkolok neki (és nekünk).
gokiburi
2014. szeptember 16. 23:49
Én találkoztam már Andrással és szerény csendes és barátságos srácnak ismertem meg. Egyébként egy cikk az esetről: Szerelme, Tolvai Reni miatt keveredett egy csúnya verekedésbe Kállay-Saunders András. A sztárnak természetesen a barátai is a segítségére siettek. Két baráti társaság csapott össze, súlyos sérülésekkel zárult a történet. Andrásék a Hajógyári szigeten szórakoztak, amikor egy társaság belekötött András barátnőjébe, Renátába. Ekkor még nem történt semmi. Andrásék a békesség kedvéért taxit hívtak, és el akartak menni. A taxi a sziget szélén várta őket. A kötekedő társaság azonban követte őket, és rasszista jelzőket kiabáltak rájuk. Kállay-Saunders András semmi mást nem tett, mint megvédte a barátnőjét, színes bőrű barátját és önmagát. – írja a kiskegyed.hu http://www.o3.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2396
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!