A Lenkey Pincészet sztorija 1999-ben kezdődött, amikor a család vett pár hektárnyi szőlőterületet Tokaj-Hegyalján. Lenkey Géza tulajdonos-borász édesapja 2002-ben bekövetkezett halála óta vezeti a vállalkozást. A mai birtokméret 10 hektár, a területek többsége Mádon található a Korposd, a Holdvölgy, az Úrágya-Köves, a Kishegy, a Középhegy, a Vilmány, a Bomboly dűlőkben, illetve Bodrogkeresztúr határában, a 37-es út fölötti Hegyfarokban.
Lenkey Géza nem mennyiséget, hanem egyediséget szeretne viszontlátni boraiban, ezért a szőlőben sem gyomirtót, sem rovarirtót nem használ, a pincében pedig mind a fajélesztőt, az almasav-bontást és a savtompítást kerüli, hogy a lehető legjobban vissza tudja adni boraiban a földet és a köveket, mert szerinte ezek határozzák meg Tokaj nagyságát. Kiforrott borkészítési filozófiája egyelőre nincs a birtoknak, a borász elmondása szerint évjáratról évjáratra kísérletezik, hogy ráleljen a számára legmegfelelőbb útra. Egy biztos: bodrogkeresztúri területéről évről évre olyan jóivású, könnyen érthető bort szeretne készíteni, ami elérhető áron a mindennapok bora lehet.
A kedd délután a belső-erzsébetvárosi
Kadarka borbárban tartott kóstolóra Lenkey Géza kilenc borát hozta magával Mádról. Három nem mindennapi borral kezdtük a sort. Ha valaki Tokaj-Hegyaljára gondol, annak jó eséllyel vagy az édes botritiszes borok, vagy a száraz furmintok és hárslevelűk jutnak eszébe. Lenkey Géza rögtön három okot adott arra, hogy ez ne így legyen: Korai örömök nevű borának 2009-es, 2010-es és 2011-es évjáratát. A borban olyan, a borvidékre nem igazán jellemző, korai érésű szőlőfajták gyümölcsét dolgozta fel, mit a zenit, a zengő, a zalagyöngye, az ottonel muskotály és a cserszegi fűszeres. Ezek könnyed, gyümölcsös borokat adnak, amelyek ha kis szénsav hozzáadásával palackba kerülnek acéltartályaikból, célszerű gyorsan meginni őket.