Készült 2011-ben egy félszáraz Mád-hárslevelű is. Ebből 5120 palackot töltött le a pincészet. Mi a szerepe a hárslevelűnek a furmint mellett? Mi a cél ezzel a borral, lesz-e folytatás?
A hárslevelű majdnem olyan fontos fajta, mint a furmint, folyamatosan tanuljuk mi is. Ezzel a kis, 11 g/l maradékcukorral és illatosabb mivoltával egy jó kapocs azokkal, akik kételkednek a tokaji borokban. Lesz folytatása a hárslevelűnek.
Mi alapján választja ki a pincészet, hogy ki az, akivel szerződést köt a felvásárlásról? Mik a kritériumok a szőlőben?
Olyan emberekkel kötünk szerződést, akiket egyébként is jól ismerünk. Olyan emberekkel, akikről biztosan tudjuk, hogy hibátlanul gondozzák a szőlőjüket és pontosan értik, hogy miért fontos a terméskorlátozás. Ahogyan bővül ez a kör, úgy bővülünk mi is, az első kör beszállítói adják a referenciát.
Bővülünk majd az ellenőrzésben is, ezt egyenlőre én csinálom. Sok lenne most felsorolni a szakmai kritériumokat, de alapvető elvárás a tiszta és rendezett környezet, a hibátlan szőlő és az érett állapotban nem több mint hét tonna hektáronkénti termés.