A Paulay Borház, a Hímesudvar, a Pinceköz, a Majoros Birtok, az Erzsébet Pince és a Benkő Borház által meghirdetett kóstoló ezúttal a három hagyományos tokaji fajta közül egy illatos szőlőre, a sárgamuskotályra fókuszál majd - mondta el az MTI-nek a tizenegy, zömmel kisebb, kézműves tokaji pince összefogásával létrejött Tokaji Borászok Asztaltársasága elnöke.
Balassa István beszámolója szerint a múzeumkerti rendezvényen többek között kóstolható lesz a Paulay Borház idei murcija és 2011-es száraz muskotálya, az Erzsébet Pince félszáraz Muscat Lunée-je, a Benkő Borház kései szüretelésű 2011-es Vécsei muskotálya és a Hímesudvartól a szintén tavalyi, késői szüretből származó Malomfeli muskotály. A szombat esti program vezetője Kanczler András, Tarcal és Tokaj hegybírója lesz, aki ismerteti a fajtát, valamint bemutatja a kóstolható borokat adó dűlőket is.
Szintén szombaton 18 órakor tart kóstolót a tokaji Dobogó Pincészet is, ahol a házigazdák mellett a Gizella Pince és a Balassa Bor mutatkozik be furmintból és hárslevelűből készített tételekkel. A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hagyományosan a térség legnagyobb borünnepe, melyen kóstolók, koncertek, szüreti felvonulás és számos egyéb program várja a közönséget péntektől vasárnapig.