A borok mikrobiológiai vizsgálata során három esetben élesztőt, öt esetben baktériumot, két esetben pedig mindkettőt ki lehetett mutatni a borban. Öt esetben volt steril a minta. A tizenöt mintából a kémiai paraméterek vizsgálata alapján csupán öt tétel felelt meg a jelenlegi előírásoknak. Az alkoholtartalom két esetben nem érte el az édes boroknál előírt mértéket, a cukortartalom három esetben nem volt az adott bortípusnak megfelelő, az illósav az egyik tételben túl magas volt.
Az intézet laboratóriuma nyolc esetben mért a megengedettnél magasabb vastartalmat, ami többnyire rozsdás, korrodált borászati eszközökre utal a termelőnél. A savtartalommal viszont egyik bornál sem volt gond.
„Ha egy kocsival megállnak mellettem, és azt kérdik, hol lehet itt olcsón jó bort venni, jó szívvel nem fogom ajánlani az itt vizsgált egyik termelőt sem” – zárul az intézet lapjában megjelent cikk. Hogy konkrétan mely termelőkről van szó, nem említik meg.