Szlovén borok a Budai Várban

2010. október 27. 16:02

A hazai borászok hagyományos budai borfesztiválját és a pálinka ünnepet követően október 29-30-án a Várban több mint 30 szlovén pincészet közel 250-féle nedűjéből ad kóstolót a Szlovén Bornapokon, a Királyi Borház és Pincemúzeumban.

2010. október 27. 16:02

Borban nem csak igazság van, hanem a szervezők reményei szerint szlovén szomszédainkhoz is közelebb kerülünk remek boraik kortyolgatása közben. A borértők számára érdekességet jelent majd, hogy nem csupán közismert világfajták, hanem autochton típusok is terítékre kerülnek, például a nagyon ritka zelen, vagy a Santomas pincészet refosk-ja.

A kóstolás a helyszíni adottságoknak köszönhetően történelmi díszletek között zajlik, a Királyi Borház és Pincemúzeum IV. Béla király és a késő Árpád- kor idején épült falakat, boltíveket is őriz még, valamint a felújított pincerendszerben megtekinthető Mátyás király seborvosának borospincéje is. Szóval, múltidéző, baráti borozásra készüljön minden érdeklődő. A belépődíj (elővételben 3000, a helyszínen 3500) a pince megtekintését és a sétáló kóstolást foglalja magában. A Királyi Borház a Budai Várban a Sándor Palotával szemközt a Palota út 1. szám alatt várja a szlovén borokra szomjas nagyközönséget október 29-30-án, délután kettő és nyolc között.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!