Művészet vagy gyilkosság?

2010. október 14. 10:52

Spanyol torreádorok bejelentették: a kormány tervei szerint a belügyminisztériumtól hamarosan a kulturális minisztérium hatáskörébe helyezik át a bikaviadalokat. Eközben az állatvédők a madridi régióban is aláírásgyűjtést kezdeményeztek az esemény betiltásáért.

2010. október 14. 10:52

Alfredo Perez Rubalcara belügyminiszterrel tárgyaltak a legismertebb spanyol torreádorok Madridban. A rendezvényt már régóta szeretnék a spanyol kultúra részévé nyilváníttatni. Katalóniában tiltották be elsőként júliusban a bikaviadalokat, miután az állatvédők kezdeményezésére 180 ezer aláírást gyűjtöttek össze a tradíció engedélyének megszüntetéséért.

„Művészeknek tartjuk magunkat, és így támogatásért is folyamodhatunk majd a kulturális minisztériumhoz” – mondta José María Manzanares torreádor a belügyminiszterrel folytatott tárgyalás után. „Ígéretet kaptunk rá, hogy a viadalokat áthelyezik a kulturális tárcához” – tette hozzá Cayetano Rivera Ordonez, elismert torreádor. Az állatvédők a madridi régióban is aláírásgyűjtést kezdeményeztek - eddig már mintegy 50 ezer szignót gyűjtöttek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!