Pro Urbe díj Nádas Péternek

2010. augusztus 30. 18:16

A jelenlegi közgyűlés szavazatai alapján a következő főpolgármestertől Pro Urbe díjat kap Nádas Péter és Donáth László. Nádas korábban a retorika csúcsának minősítette Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, Donáth pedig a 2006. október 23-i rendőri akciókat vette védelmébe.

2010. augusztus 30. 18:16

Pro Urbe díjat ítélt meg Nádas Péter írónak a Fővárosi Közgyűlés. Gyurcsány Ferenc őszödi hazugságbeszédét nagyszerűnek, a retorika egyik csúcsának nevező író az elismerést a következő főpolgármestertől veheti majd át. Ugyanebben a kitüntetésben részesül Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő, aki többek között arról ismert, hogy védelmébe vette a 2006. október 23-i brutális rendőrtámadásokat.

A kitüntetésekről múlt csütörtökön hozott egyhangú döntést a Fővárosi Közgyűlés. A HírTV értesülései szerint a budapesti Fidesz-frakció csak azzal a feltétellel szavazta meg a díjazottak listáját, hogy az azon szereplő személyek felét ők nevezhették meg. Pro Urbe-elismerésben részesül Demjén Ferenc és Szörényi Levente is.

Fotó: kultura.hu

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2010. augusztus 31. 18:28
Miért Budapesten kap Pro Urbe-díjat Nádas Péter, hiszen évtizedek óta vidéken él, nem itt. Igaz, néhány éve Gergényi is megkapta, s mindkettejük rajongásának tárgya maga a nagy Gyurcsány. Talán ez indokolja, ki tudja?
tevevanegypupu
2010. augusztus 31. 09:56
Mindegy hogy maganemberkent baromsagokat beszelt, Nadas azert meg csak-csak, de Donath???? Es biztos, hogy Demjen meg Szorenyi veluk akarja atvenni?
nagykata
2010. augusztus 31. 04:24
annyi csótány kapott már ebből, hogy nem is értem miért akarna tisztességes ember ezzekkel egy sorba kerűlni? nem ártana, ha a fidesz folytatná a tradició, amit 98-02 között elkezdett a Nemzet Szinésze dijjal. nem félek attól, hogy elvbőlbaloséknak büdös lesz. nincs rá történelmi precedens, sőt!
atila68
2010. augusztus 30. 20:02
Legfeljebb majd nem fog kezet velük, ahogy Sólyom sem az arra nem érdemessel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!