Kína sztárokkal reklámozza magát

2010. augusztus 05. 17:44

Zenészekkel, sportolókkal és művészekkel terelné el a figyelmet politikai döntéseiről Kína. A népköztársaság kormánya ötven, nemzetközileg ismert sztár szereplésével készíttet reklámvideókat.

2010. augusztus 05. 17:44

Profi kosárlabdázó, filmrendező és sztárzongorista is feltűnik majd azokban a reklámfilmekben, amelyeket több külföldön is ismert kínai sztárral készítenek az országról kialakult kép javítására. Szakértői vélemények szerint a népköztársaság vezetése csupán érzékeny politikai kérdésekről akarja elvonni a figyelmet: Peking számára különösen kellemetlen, hogy a külföldi sajtó kiemelten foglalkozik a tibeti és ujgur kisebbségek helyzetével, illetve az emberi jogokkal kapcsolatos visszaélésekkel.

A Kínáról kialakult kép javítása érdekében ötven, nemzetközi hírnevű saját sztárral készítenek kampányfilmeket. A rövidfilmekben és a 30 másodperces szpotokban népszerű előadóművészek, sportolók és médiaszemélyiségek beszélnek majd Kína gazdasági, kulturális és sportéletéről és a más területeken elért eredményeiről. A felkért hírességek között van John Woo filmrendező, Lang Lang zongoraművész és Jao Ming kosaras is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!