Egy nap, egy világ

2010. július 16. 11:42

Egy világ, 24 óra, 6 milliárd nézőpont. Ridley Scott és Kevin Macdonald filmrendezők felszólítanak mindenkit, hogy július 24-én vegyék fel azt, amit aznap fontosnak tartanak, tegyék fel a YouTube-ra,ők pedig egész estés dokumentumfilmet készítenek belőle, melyet a Sundance fesztiválon fognak levetíteni. Filmre fel; a határidő július 31!

2010. július 16. 11:42

A projekt producere, Ridley Scott eddig olyan filmeket rendezett, mint a Szárnyas fejvadász vagy a Gladiátor, a rendező Kevin Macdonald pedig szintén oscaros dokumentumfilmes - ráadásul nevéhez fűződik Az utolsó skót király című mozi is a zseniális Forest Whitakerrel. a YouTube felhasználók segítségével egy egyetlen nap alatt forgatott, egészestés dokumentumfilm megalkotására készülnek. Az ötlet szülőatyjai azt kérik: mindenki legyen kreatív, személyes, vizuális, filmezzen le bárkit, a nyelvi korátok nem számítanak, és a nagyobb felbontásnak jobban örülnek, mert az jobban mutat a széles vásznon. Az egyetlen korlát az, hogy se reklám, se védjegy, se tisztázatlan szerzői jogi anyagok ne szerepeljenek a felvételeken.

A Life in a Day (Az élet egy napban) történelmi jelentőségű filmkísérlet, amely a videómegosztó portál közösségének aktív részvételével készül. A legjobb felvételekből Kevin Macdonald rendezésben készül egy egész estés dokumentumfilm. Az elkészült filmben felhasznált felvételek alkotóit társrendezőként tüntetik fel, ráadásul 20 szerencsés a világpremier alkalmából a 2011-es Sundance Filmfesztiválon is részt vehet. „Az élet egy napban időkapszulaként funkcionál, amely megmutatja a következő generációknak, milyen volt 2010. július 24-én élni. Azzal, hogy ebbe az egyedülálló kezdeményezésbe bevonjuk az online közösséget, a felvételek korlátlan tárháza nyílik meg előttünk.” - mondta el Macdonald.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!