Művészetek Hölgye

2010. június 30. 12:31

Immár huszadszor rendezik meg idén július 23. és augusztus 1. között a Művészetek Völgyét. A jubileumi fesztivál számos újdonsággal vár: bevezetik például a Művészetek Hölgye címet, melyet első alkalommal Palya Bea kap meg.

2010. június 30. 12:31

Két év szünet után újra itt Művészetek Völgye! Ismét az öcsi kőfejtőben lesz a világzenei fesztivál olyan vendégekkel, mint Lajkó Félix, a Boban i Marko Markovic Orkestar, David Yengibarjan, a Parno Graszt vagy Nikola Parov. A Völgyjazz fesztivált Kapolcs, a Historikus és egyházzenei fesztivált a Völgy szakrális helyei látják vendégül; a monostorapáti sportpályán könnyűzenei koncertek lesznek a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a PASO és az Irie Maffia részvételével.

Három faluban is jelen lesz a budapesti Néprajzi Múzeum, a Békés Megyei Jókai Színház pedig Pula határában állítja fel ötszáz személyes sátrát, ahol Hobo Circus Hungaricus című előadása és a budapesti Új Színház produkciói is helyet kapnak. Ellátogat a Völgybe a debreceni Csokonai Színház, a Dumaszínház és a KoMa Társulat is. Az idén induló Völgyvendég-sorozatban egy-egy határon túli magyar terület képviselőit fogja vendégül látni a fesztivál; első alkalommal a Felvidék mutatkozhat be.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Talon Karrde
2010. június 30. 14:07
Cserey Csabcsi és Harry Tavitian meghívása evidencia kellene legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!