Dylan-t kitiltották Kínából

2010. április 06. 11:13

Nem engedélyezték, hogy fellépjen Kínában, így Bob Dylan lemondta ázsiai turnéjának több koncertjét. Az amerikai énekes a tervek szerint Sanghajban és Pekingben, valamint Hongkongban és Tajvanon is fellépett volna múlt hónapi nagy sikerű japán sorozat után.

2010. április 06. 11:13

„Mivel a kínai kulturális minisztérium nem adott engedélyt a sanghaji és pekingi koncertekre, nem maradt más választásunk, mint lemondani a többi ázsiai koncertet is” - mondta el Jeffrey Wút a Sunday Morning Post-nak. A turné szervezője hozzátette: „A lehetőség, hogy Kínában léphet fel, Dylan számára a fő attrakció volt”.

Wu szerint a kínai kulturális tárca megszigorította a külföldi előadók számára a fellépést az ázsiai országban azóta, hogy két éve Björk Tibet mellett emelte fel a hangját egy sanghaji fellépésén. Dylan ráadásul politikai indíttatású dalairól közismert, a Blowin, In The Wind című dala pedig a béketüntetések himnuszává vált.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!