Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

A bolgár államfő nem lesz ott a NATO-csúcson

2024. június 28. 08:23

Rumen Radev nem lát katonai megoldást az ukrajnai háború lezárására, és több alkalommal is kifogásolta, hogy a bolgár kormány katonai támogatást nyújt Kijevnek.

2024. június 28. 08:23
European Political Community (EPC) Holds Inaugural Meeting

Nyitókép: Sean Gallup / Getty Images

Nem vesz részt a NATO júliusi csúcstalálkozóján Rumen Radev bolgár államfő, mert nem ért egyet a szófiai kormány Ukrajna-politikájával – jelentette be csütörtökön a bolgár elnöki hivatal. Radev elutasította a kormány arra vonatkozó felkérését, hogy vezesse a bolgár delegációt, arra hivatkozva, hogy nem egyeztettek vele az álláspontról, amelyet a washingtoni csúcstalálkozón fognak képviselni az ukrajnai háborúval kapcsolatban – írták a közleményben.

A kormány szerdán hagyta jóvá azt a keretdokumentumot, amelyben lefektették, milyen állásponttal megy Szófia a július 9-én kezdődő NATO-csúcstalálkozóra. Az elnöki hivatal most kiemelte, 

hogy Rumen Radev a háború első napjától fogva határozottan elítéli Oroszország agresszióját.

Az ellenzéke által oroszbarátnak tartott Radev korábban azt mondta, nem lát katonai megoldást az ukrajnai háború lezárására, és több alkalommal kifogásolta, hogy a bolgár kormány katonai támogatást nyújt Kijevnek.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. június 29. 20:33
Tökös gyerek ez a bolgár.
sexykitty-101
2024. június 28. 22:19
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­­k­e­l­­­d­ ­a­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­­ ­p­u­­n­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Kovács Ubul
2024. június 28. 22:16
A magyar sem.
atti64
2024. június 28. 21:52
A NATO IS UNIO IS EGY FASZOPO SZERVEZET TÁRSULAT GITT EGYLET BÁRMINEK LEHET HIVNI MOSLÉKOK SZAREMBEREK VEZETIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!