Pánikhangulat Brüsszelben: egymás között osztották fel a Patriótáknak járó bizottsági helyeket, de már sejtik, hogy rossz vége lehet

2024. július 24. 09:45

Egy biztos, a brüsszeli lap szerint a Patrióták Európáért frakció nem fogja annyiban hagyni a dolgot.

2024. július 24. 09:45

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

A jobboldali Patrióták Európáért frakció szerint méltánytalan az EU eljárása, hogy nem kapják meg azokat a bizottsági elnöki pozíciókat, amelyek parlamenti létszámuk alapján megilletnék őket – írja a Brussels Signal.

A lap beszámolt róla, hogy a Patrióták szerint az EP-ben többségben lévő centrista és baloldali pártok együtt dolgoztak azon, hogy a jobboldali csoportot kizárják a bizottsági vezetői pozíciókból, amelyeket saját maguk között osztottak szét.

Gál Kinga, a Patrióták Európáért alelnöke csalódottságának adott hangot amiatt, hogy az EP-ben semmibe veszik a demokráciát és a jogállamiságot.

Mint mondta, ez a választók millióival szembeni tiszteletlenség, a választási eredmények megtagadása. Az európai demokrácia elárulásával Brüsszel fenntartja az uniós oligarchiát – szögezte le a Fidesz EP-képviselője.

A Patrióták Európáért frakció reakciója

Gál Kinga megígérte, hogy minden rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőséget és belső eljárást igénybe vesznek, egészen az Európai Bíróságig, hogy érvényt szerezzenek akaratuknak.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 395 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. július 26. 08:15
Ahhoz nektek, olvasóknak, kommentelőknekk semmi közötök, hogy 1.000.000.000 EUR-t vettek fel Orbánék kínától átláthatstlanul, nem ismerve még a kamat mértékét és az egyéb feltételeket sem. Kussoljatok, szolgáljatok, fizessetek! És élvezzétek!
Akitlosz
2024. július 25. 23:55
Veszekednek a közpénzért.
starmind
2024. július 25. 00:25 Szerkesztve
Méltánytalan és mérhetetlenül pofátlan Ursula von der Leyennek és bandájának az eljárása, hogy a patrióták nem kapják meg azokat a bizottsági elnöki pozíciókat, amelyek parlamenti létszámuk alapján megilletné őket. Így.
klara1-68
2024. július 25. 00:15
Az egész EU/ EP felesleges pénznyelő. Nem elég, hogy az emberek eltartják saját politikusaikat, fejünk fölé ültettek újabb több száz mihaszna alakot, sok milliós fizetéssel, bűnözéssel, korrupcióval, stb. Fel kell oszlatni az egész bagázst, együttműködni nélkülük is simán lehet, ahogy közös érdekeket is lehet képviselni egy-egy ügy kapcsán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!