Lengyel védelmi miniszter: Volhínia rendezésétől függhet Ukrajna EU-csatlakozásának támogatása

2024. július 24. 22:24

Nem léphet be Ukrajna az Európai Unióba, ha nem rendeződik a volhíniai mészárlás körüli vita – jelentette ki Władysław Kosiniak-Kamysz.

2024. július 24. 22:24
null

Nyitókép: Aleksander Kalka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Władysław Kosiniak-Kamysz lengyel nemzetvédemi miniszter kiállt Ukrajna támogatása mellett, ahol meglátása szerint Lengyelország és Európa biztonsága forog kockán. Hozzátette, hogy a kétoldalú kapcsolatokban továbbra is problémát okoznak a rendezetlen történelmi kérdések. Véleménye szerint ultimátumot kellene adni, amely szerint nem léphet be Ukrajna az Európai Unióba, ha nem rendeződik a volhíniai mészárlás körüli vita.

Ukrajnát addig nem lehet felvenni az EU-ba, amíg Varsó és Kijev nem oldja meg a volhíniai mészárlás kérdését

– jelentette ki Władysław Kosiniak-Kamysz védelmi miniszter a Polsat televízióban, de nem részletezte, hogy szerinte hogyan oldják meg ezt a kérdést. A lengyel fél évek óta követeli a közös történelmi vitákat, a tragikus eseményekről való megemlékezést az ukrán történetírásban és a tudományos tankönyvekben, valamint az áldozatok exhumálásában és méltó eltemetésében való segítségnyújtást.


 

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. július 25. 15:17
Lengyelország padlóra küldi Ukrajnát, nem engedi be az Európai Unióba www.magyarhirlap.hu/kulfold/20240724-lengyelorszag-padlora-kuldi-ukrajnat-nem-engedi-be-az-eu-ba
Tegnap
2024. július 25. 09:52
Na ezt az alakot sem tűri már sokáig a jenkibérenc Tuskó és bűnbandája.
csakazigaz-az1xbiztos
2024. július 25. 09:10
""Lengyel védelmi miniszter: Volhínia rendezésétől függhet Ukrajna EU-csatlakozásának támogatása"" De az oroszok fogadják el hogy ukrajna a 2014-es Minszki egyezmény ellenére folyamatosan gyilkolja az orosz nemzeti kisebbséget?
Tiszafa
2024. július 25. 07:33
Ha valaki meg akarja tudni, hogy valójában milyen irgalmatlanul kegyetlen és baltás-vasvillás-gyilkos nép az ukrán, akik gyerekeket és nőket is élvezettel, sőt papi áldással mészároltak le, az nézze meg a Volhínia című lengyel filmet. A film hűen mutatja be az ukránok által elkövetett borzalmakat. Csak nagyon erős idegzetűeknek tanácsolom a film 1:54-dik percétől bemutatott események megtekintését. Azok se biztos, hogy fognak majd tudni aludni... A film az 1939-43 közötti időben játszódik, melynek végkifejlete az 1943 nyarán főleg baltával és vasvillával és gyújtogatással, eleven gyerekek égetésével ukránok által véghezvitt mintegy 100 ezer!!! lengyel civil lakosság élvezettel történő kiirtása. Na ezek valójában az ukránok, (hogy dögölne meg mindegyik!!!) és most is 2014-22 között hasonlóan ezt csinálták az orosz ajkú lakossággal. Tehát a film: Volhínia és a videa-n megtalálható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!