Hadifoglyok kivégzésével vádolja Ukrajna az oroszokat (VIDEÓ)

2024. október 02. 14:54

Kihajtották őket a lövészárokból, és agyonlőtték – az állítólagos drónfelvételen nem kevesebb, mint tizenhat ukrán katona lemészárlása látható.

2024. október 02. 14:54
null

Nyitókép: Timofej Sadura, akinek a kivégzését az oroszok videóra is vették. Forrás: Twitter/X

***

Tizenhat, magát megadó ukrán hadifoglyot végezhettek ki az oroszok ukrán illetékesek állítása szerint – írta meg a The Guardian.

A keleti frontvonalon történhetett az incidens, aminek kapcsán Andrij Kosztin ukrán főügyész az X-en közölte: „ez a legnagyobb jelentett eset az ukrán hadifoglyok frontvonalon történő kivégzésével kapcsolatban, és egy újabb jele annak, hogy a hadifoglyok meggyilkolása és kínzása nem elszigetelt incidens”, hanem az orosz vezetés stratégiájának a része.

Moszkva nem kommentálta azonnal a vádakat. A Kreml tagadja, hogy Oroszország háborús bűnöket követne el Ukrajnában – teszi hozzá a lap.

A vád alapja egy, a közösségi médiában terjedő videó az állítólagos incidensről. A videón rossz minőségű drónfelvételeken egy több mint tíz fős csoport látható, amint elhagyja a lövészárkot. Sorba állnak, más, homályos alakok rájuk tüzelnek, majd elesnek. A felvételt egy ukrán drón készítette Pokrovszk közelében. 

Az eredeti forrás, a Reuters nem tudta önállóan ellenőrizni a videó felvételének helyét és dátumát. Ugyanakkor ilyen vádak már korábban is rendszeresen elhangzottak, mindkét fél részéről. 

Mala Rohanyban ukrán katonák lábon lőttek és megkínoztak orosz hadifoglyokat, Donyeck térségében pedig videóra is vették, ahogy ukrán katonák több mint tíz fegyvertelen, magát megadó orosz hadifoglyot végeztek ki.

Az eset miatt nyomozás is indult.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanakkor az ukránok is rendszeresen vádolják az oroszokat hasonló háborús bűncselekmények elkövetésével, a BBC-nek volt ukrán hadifoglyok mesélték el, mit éltek át.

Ezt is ajánljuk a témában

És közismertté vált az az eset is, amikor egy ukrán katonával megásatták a saját sírját, majd kivégezték.

Ezt is ajánljuk a témában

Herszon visszafoglalása után pedig az orosz sajtó arról számolt be, hogy ukrán erők állítólag Moszkva-barát civileket, valamint hadifoglyokat végeztek ki a térségben.

A totális óriási brutális veszteségekkel folytatódik 2022. február 24-e óta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. október 02. 17:35
Vádold ellenfeled azzal, amit te magad teszel! Ennyire egyszerű. Démonizálni kell az oroszokat, ehhez minden lehetőséget és eszközt meg is ragadnak az ukránok és mögöttük álló profi amerikai média-tanácsadók. Amit az oroszokból kinézek, az az, hogy a zsoldosokkal nem baszakodnak sokat. Ha kinyerhető belőlük használható infó, akkor addig élnek, ha nem.. akkor egy golyónál több erőforrást nem fognak áldozni rájuk. Cserealapnak sem igazán jók.. szóval minek mentek oda?
sexykitty-5000102
2024. október 02. 17:04
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­k­e­l­­d­­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­i­ ­p­u­­n­­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
fogas paduc
2024. október 02. 16:13
Aki utoljára " adta meg" magát, annak mi volt a kezében????
Galerida
2024. október 02. 16:11
Túlságosan sok ukrán katona adta meg magát a ruszkiknak, valamit ki kellett találni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!