Lesz-e zöldforradalom a divatiparban?

2024. október 02. 23:09

A ruhaipar egyik legvitatottabb jelensége a fast fashion, ami gyors gyártási ciklusokkal és olcsó termékekkel vonzza a fogyasztókat. Bár népszerűsége még mindig növekszik, súlyos kritikákat kap környezeti és társadalmi hatásai miatt.

2024. október 02. 23:09
null
Fekete Kíra

Nyitókép: AFP/Jade Gao

A szerző a Makronóm Intézet elemzője

A fast fashion a globális ruházati ipar egyik legmeghatározóbb tényezője napjainkban. Olyan üzleti modellről van szó, amely sebesen reagál a stílus­irányzatok változására, és olcsó, trendi, de hamar feleslegessé váló, akár már egy szezon után csak a hulladék mennyiségét növelő termékeket kínál a fogyasztóknak. Az utóbbi évtizedekben, különösen az internetes vásárlás térnyerésével, a fast fashion cégek hatalmas növekedést produkáltak, kihasználva a fiatalabb nemzedékek árérzékenységét és divat iránti rajongását.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. október 02. 23:27
A gyorsan lebomló ruháknak örülnének a nudista strandokon.
sexykitty-5000102
2024. október 02. 23:17
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­z­­­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­c­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!