A lengyelek bosszankodnak: nem akar elég ukrán harcolni, nincs kit kiképezniük

2024. október 02. 15:14

Nem menetel az ukrán légió.

2024. október 02. 15:14
Zelenszkij

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / AFP

A lengyel védelmi miniszter, Wladyslaw Kosiniak-Kamysh egy interjúban elárulta, hogy rendkívül alacsonynak bizonyult azoknak az ukránoknak a száma, akik önként jelentkeztek az Ukrán Légióba Lengyelországban – írja az ukrán Pravda.

A kétoldalú egyezmény szerint az Ukrán Légiót ki kell képezni és fel kell készíteni Ukrajna védelmére, a lengyel hadsereg a kiképzésért, Kijev pedig a toborzásért felelős.

Felkészültünk erre az eshetőségre az aláírt megállapodás keretein belül” – mondta Kosiniak-Kamysh, és rámutatott, hogy Lengyelország már mintegy 20 ezer katonát képezett ki, akiket a frontra küldtek.

Nem mi vagyunk a felelősek a toborzásért, de túl kevés azoknak a száma, akiknek ukrán részről kellett volna jelentkezniük.

– mondta Kosinyak-Kamysh.

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter a washingtoni NATO-csúcson még arról nyilatkozott, hogy már több ezer ukrán regisztrált a légió soraiba, de ezt követően az ukrán lapok már arról számoltak be, hogy a légió továbbra is „papíron lévő ötlet”.

***
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsa-963
2024. október 02. 18:18
Ha én ukrán lennék én sem akarnék ezekért a *enszkijért és hitsorsosaiért harcolni.
békalepcse2.0
2024. október 02. 18:17
Aztán mire képeznék ki őket? Hogyan kell kísérteni gyors haláluk után? Vagy hogyan legyünk jó hullák?
lofejazagyban-2
2024. október 02. 18:14
Sikorski hazudott volna?
sexykitty-5000102
2024. október 02. 18:02
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­­k­­­e­l­d­ ­a­ ­­­s­­z­e­x­­i­­ ­p­u­n­c­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!