Joe Biden: Én irányítom a világot, „csak a Jóisten” tudna meggyőzni, hogy kiszálljak (VIDEÓ)

2024. július 06. 09:11

Az amerikai elnök szerint senki sem alkalmasabb nála a feladatra.

2024. július 06. 09:11

Nyitókép: Kyle Mazza / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Továbbra is kitart amellett, hogy nem száll ki az elnökválasztási versenyből – erősítette meg Joe Biden Demokrata párti elnökjelölt. Az ABC News-nak adott interjúban Biden elmondta,

senki sem alkalmasabb nálam az elnöki posztra, én irányítom a világot”

Azt a felvetést viszont elutasította, hogy részt vegyen egy kognitív teszten, amely felmérné, milyen állapotban van. Szerinte „ilyen teszten megy át nap, mint nap”, miközben elnöki feladatait végzi. 

Kijelentette, „csak a Jóisten” tudná meggyőzni, hogy visszalépjen a jelöltségről. „Nézze, ha a Mindenható lejönne, és azt mondaná: »Joe, szállj ki a versenyből«, én kiszállnék. A Mindenható nem jön le” – fogalmazott. 

Biden – azzal kapcsolatban, hogy a hírek szerint egyre többen elfordulnak tőle – elmondta, hogy az utóbbi napokban több demokrata vezetővel, többek között Chuck Schumerrel, Hakeem Jeffriesszel, Nancy Pelosival, illetve állami kormányzókkal is egyeztetett, akik támogatják őt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Miközben Biden azt bizonygatja, hogy nincs probléma a szellemi frissességével vasárnap újabb bakit követett el: „Büszke vagyok arra – ahogy már mondtam –, hogy én vagyok az első alelnök, az első fekete nő…, aki fekete elnöknek szolgál” – fogalmazott egy rádióinterjúban. Az amerikai elnök valószínűleg arra gondolhatott, hogy Kamala Harris az első fekete női alelnöke az Egyesült Államoknak. Ezt egyébként az első pillantásra nehezebb megállapítani, mivel Harris korábban többször is „váltogatta” az identitását fekete, valamin indiai szármázsa között, hogy minél több szavazót tudjon befolyásolni. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2024. július 08. 19:25
Pár napja láttam egy szokásos videót, ami arról szól, hogy az USA nem a legjobb ország a világon. A végén volt egy dalocska, amiben országok nevei mentek a képernyőn mindenfelé, az USA nevére mutatott egy piros nyíl, mutatva, hogy az USA is csak egy ország a többi között. És ennyi. De a parasztok mindennap elmondják, hogy de, igen, "the best country in the world". Anyukátok! Sose volt az.
Jose
2024. július 08. 19:20
Milyen mocskos genyónak kell lennie annak, aki kimondja, hogy "én irányítom a világot". Ezt még Napóleon se mondta. Nagy Sándor talán, de ő nem tudta, hogy az ötödét se tudta még elfoglalni. Merthogy nagy ám a világ (Föld).
madárinfluencer
2024. július 08. 12:30
"csak a Jóisten tudna meggyőzni, hogy kiszálljak" Ha mégis kiszáll, akkor az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy van Isten.
flesh ripper
2024. július 07. 08:24
Tragikus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!