Felfoghatatlan váddal illették Magyarországot Németországból, a NATO-tagságot is érinti

2024. július 08. 10:07

A Bildben megjelent véleménycikk amerikai szerzője úgy véli, Orbán Viktort nem szabad beengedni a NATO washingtoni csúcstalálkozójára, mert utána bizalmas információkat osztana meg Oroszországgal.

2024. július 08. 10:07

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarországnak nem kellene ott lennie a NATO washingtoni csúcstalálkozóján – állítja a Bildben megjelent véleménycikk amerikai szerzője. Anne Applebaum úgy véli,

felelőtlenség lenne Orbán Viktornak megengedni, hogy részt vegyen az eseményen, mert ő vagy valamelyik minisztere mindent kifecsegne Oroszországnak.

Megszólalt Thomas Jager, a Kölni Egyetem professzora is, aki úgy látja, a magyar kormány késztetést fog érezni, hogy bizalmas információkat adjon át Oroszországnak, ám ettől függetlenül nem lehet a magyar miniszterelnök meghívását visszavonni, legfeljebb meg kell próbálni elvágni őt bizonyos információktól.

Több német lap is rendkívül ellenségesen ír Orbán Viktor békemissziójáról: a Die Presse szerint a kormányfő Moszkvában trollkodott, a Der Standard azt írja, Orbán Viktor nem becsületes közvetítő, a FAZ pedig azt állítja, a miniszterelnöknek nincs is igazi befolyása, Magyarország pedig elszigetelt az EU-ban és a NATO-ban is.

Ettől függetlenül a német hozzászólók – ahol egyáltalán még megtehetik – támogatják Magyarország hozzáállását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jolo55
2024. július 10. 18:59
Na ide figyeljetek: egy mocskossabb napilap nem létezik a földön! A BILD az útólsó mocsok ami létezik, egy rohadt szemét tetves újság. Nem is tudom miért ül le az Orbán egy ilyen moslék terroristával mint ez a büdös Ronzheimer! Ez a tetü már egérdemelt volna egy néhány fejbelövést!
elfújta az ellenszél
2024. július 09. 08:11
Két lejárt szavatosságú emberroncs irányítja Amerikát és az egész világot a pusztulás felé: Biden és Soros. Applebaum az utóbbi hangját közvetíti, amikor olvassa valaki egy motyogó vénembert képzeljen maga elé
Kanmacska
2024. július 08. 19:20
A végén Almafa elvtársnő kideríti, hogy az Északi áramlatot is mi robbantottuk fel, Oroszország kérésére. Röhej!
merkur6
2024. július 08. 15:41
A háborúnak nem lesz vége csak ha oroszbarát vezetése lesz ukrajnanak. Ezt Orbi tudja . Elsődleges cél a parlamenti választás. Zselé megy és jön egy pragmatikus politikus aki kitakaritja az amcsikat és új államközi szerződéseket köt a ruszkikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!