Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Irán egészen arcátlan ajánlatot tett Izraelnek

2024. április 14. 06:49

Közben Teherán keményen figyelmeztette Washingtont, hogy maradjon ki ebből a konfliktusból.

2024. április 14. 06:49
null

Nyitókép: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Az Egyesült Államoknak távol kell maradnia az Irán és Izrael közötti jelenlegi konfliktustól! – intett Teherán ENSZ-missziója az X közösségi médiaplatformon szombat éjjel, hozzátéve, 

hogy „az ügy lezártnak tekinthető”, ha Izrael nem válaszol a támadásra.

Megerősítette, hogy Irán drónokkal indított katonai akciója "válasz a cionista rezsim agressziójára" a damaszkuszi nagykövetség helyiségei ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Ha Izrael „újabb hibát követ el”, Irán válasza „sokkal szigorúbb lesz” – tették hozzá.

A két héttel ezelőtti damaszkuszi csapásra válaszul Irán szombat éjszaka több tucat pilóta nélküli légi eszközt és rakétát indított Izrael ellen, a hírt az iráni Forradalmi Gárda és az izraeli hadsereg szóvivője is megerősítette. Az Egyesült Államok korábban óva intette Teheránt Izrael megtámadásától.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 14. 20:07
Az önvédelem természetesen csak a mocskos zsidóknak jár, így Szijjártó Péter ismét felmondta a kötelező filoszemita leckét, ami a terrorállam ellen irányuló légicsapásokat illeti. Tette mindezt vasárnap hajnalban, a zsidókért "megéri" korán kelni. Szijjártó úgy gondolja, hogy Iránnak nincs joga megvédeni magát, mert ha Izrael megtámad, te meg visszaütsz, az "a közel-keleti konfliktus eszkalációjának veszélyét hozza magával, mely súlyos fenyegetést jelent a globális biztonságra". Rohadjon meg minden zsidó, meg a csicskáik is!
Natila
2024. április 14. 17:34
Szerintem korrekt ajánlat.
EX_Terminator
2024. április 14. 13:24
Kakaskodnak, kard csörgetnek. Azt nem tehették meg hogy nem reagálnak nem is akarták volt egy méretes lőszerpazarlás ami befogta a véresebb szájúak pofáját. Ha folytatódik? Eldurvul.
Welszibard
2024. április 14. 13:20 Szerkesztve
Irán ajánlata egyáltalán nem tűni "arcátlannak" - ahogy a névtelen hírszerkesztő fogalmaz. Ugyanis Irán a casus bellit jelentő damaszkuszi izraeli támadásban egy magasrangú katonatisztjét és 8 munkatársát vesztette el, valamint izraeli rakétatámadás történt követségi épületek ellen is. Ezzel szemben az USA technika ("vaskupola" + USA titkosszolgálati jelentések) teljes mértékben megvédte Jeruzsálemet és a zsidókat. Az említett 2 sérülés sem zsidót, hanem arabot érintett. Ebből az következik, hogy Irán korántsem kapott arányos elégtételt a damaszkuszi támadás miatt, tehát akár nagyvonalúnak is mondható az ajánlata. Ha Izrael (valójában az USA) tovább akarja fokozni az eszkalációt, az egyértelműen aránytalan lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!