A jelölt, akire mindenki gondol: magyar pápáról cikkeznek Brüsszelben

2024. április 02. 10:15

Ferenc pápa egészségügyi állapota egyre aggasztóbb, ezért többen írnak a lehetséges utódról, Erdő Péter neve pedig szinte minden ilyen elemzésben felvetődik.

2024. április 02. 10:15

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Lehet-e magyar a következő pápa? – teszi fel a kérdést címlapján a Brussels Signal, amely hosszú elemzésében veszi sorra a lehetséges jelölteket arra hivatkozva, hogy Ferenc pápa egészségügyi állapota egyre nagyobb aggodalmat okoz.

A legnagyobb esélye annak van, hogy európai lesz a katolikus egyház következő vezetője. Az egyik jelölt, akire mindenki gondol, Erdő Péter bíboros, aki otthonosan mozog a vatikáni intézményekben, két éve pedig hatalmas figyelem irányult rá a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával

– jegyzi meg a cikk.

Nem ez az első eset, hogy Erdő Péterről pápajelöltként írnak, korábban olasz lapok is megtették, ám a Mandiner elemzésében alaposan körbejárta a témát.

Ezt is ajánljuk a témában

Érdemes-e találgatni a magyar pápáról?

Erdő Péter bíboros esetleges pápasági esélyeit találgatta egy brit lap és a nyomában a magyar média. Az ilyesmivel ugyanakkor érdemes szkeptikusan bánni. Nézzük, milyen a pápa egészségi állapota, mi lehet a közelgő lemondásáról szóló szóbeszéd hátterében, és kik voltak „papabilék” a média szerint az előző konklávén!

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-86
2024. május 27. 20:47
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­k­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Polaris
2024. április 02. 21:32
Simán lehet, hogy ma már ön is találkozott azzal a hírrel, hogy Egy vatikáni szaklap szerint Erdő Péter a legesélyesebb utódja Ferenc pápának. Ami persze akár még lehet, hogy így is lesz, és egyszer valóban pápa lesz Erdő Péterből, de ami alapján ezt a teljes magyar sajtó megírta, hát az egy totális félreértés. Az alaphírből két dolog nem igaz: egyrészt amire hivatkoznak, az nem egy vatikáni szaklap, másrészt az eredeti cikk szerint Erdő Péter nem a legesélyesebb utód.
Janika50
2024. április 02. 20:53
Bakócz Tamás is a pápává váasztás küszöbén állt. Erdő Péter is. De magyar pápa nagyvalószinüséggel nem lehet. Nem vagyok rendszeres templomba járó, de hívőnek tertom magam. Azomban, ha valamely nemzettársunkat megválasztanák, kiderűlhetne az a jó másfélezer évnyi piszkoskodás, számtalan elpusztitási kisérlet, amit a hun-avar-magyar néppel tett a művelt nyugat.
Akitlosz
2024. április 02. 20:44
"Erdő Péter neve pedig szinte minden ilyen elemzésben felvetődik." És még sok más név is. A haladás már túllépett Erdő Péteren. Néger pápát kíván a korszellem. Erdő Péter megválasztása Ferenc pápa után már-már ellenforradalom lenne. Így is le van maradva az egyház. Egyelőre még nem kell, hogy a pápa transznemű legyen. Egyelőre. De, ami késik ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!