Macron után Von der Leyen is belengette: „Fel kell készülni a háborús kockázatokra!”

2024. február 28. 10:24

Az Európai Bizottság elnöke szerint sürgősen újjá kell építeni és meg kell erősíteni az EU-tagállamok fegyveres erőit.

2024. február 28. 10:24
Ursula von der Leyen

A háború talán nincs a küszöbön az Európai Unióban, de fel kell készülni a kockázatokra, képesnek kell lenni megvédeni az európai érdekeket és értékeket a védelmi kapacitás megerősítése által – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán. Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésének az „Európai biztonság és védelem megerősítéséről” tartott vitáján kijelentette: 

sürgősen újjá kell építeni, meg kell erősíteni és modernizálni kell az EU-tagállamok fegyveres erőit.   

Hangsúlyozta, hogy Európának törekednie kell a műveleti képességek következő generációjának fejlesztésére és gyártására. Biztosítania kell azt a kellő mennyiségű eszközt és technológiai fölényt, amelyre a jövőben szüksége lehet, és következő öt évben meg kell erősíteni az európai védelmi ipari kapacitást – jelentette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, korábban a francia elnök már arról beszélt, hogy nem zárja ki nyugati csapatok küldését Ukrajnába, amelyre a Kreml szóvivője, Dimitrij Peszkov úgy reagált: „Ebben az esetben a NATO és Oroszország közötti konfliktus nem hogy lehetséges, hanem elkerülhetetlen. Ezt így fogjuk értékelni”.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: IAN LANGSDON / AFP

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. március 02. 05:44 Szerkesztve
Fel, a kurva anyádat neked is.
tavirozsa2
2024. március 01. 23:07
Fel kell készülni UvdL gyors és végleges távozására... Pzs bekészít... 🤮
Csigorin
2024. március 01. 22:03
Kurva anyadat te rohadt ven kurva!! Nem nyugszol a picsadon? Megtamadni Oroszorszagot meg sose volt jo otlet!!
bill-murr
2024. március 01. 20:01
Gondolom Von Satannak mar megvan melyik szigeten melyik zilliardos luxus atombunkereben fogja atveszelni az atomhaborut. Egyertelmu, hogy a globohomok ki akarjak irtani az oslakos europaiakat meg mielott fellazadnanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!