Vészjósló tendenciára hívta fel a figyelmet a szakértő: így érhet véget schengeni rendszer

2024. október 16. 10:11

Fontos összefüggésekre mutatott rá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

2024. október 16. 10:11

Nyitókép: Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Az illegális bevándorlók miatt visszaállított belső határellenőrzés veszélyezteti a schengeni rendszer fennmaradását – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette, negatívan hat az európai emberekre és gazdasági szempontból is hátrányos, hogy meg kell állni a határokon és a gyárakat és a boltokat ellátó szállítmányoknak napokat kell várakozni a határátkelőhelyeken, noha a migránsok nem ott fognak kísérletezni.

A főtanácsadó elmondta, Olaszország Albániában két menekülttábort épített, és mostantól oda helyezik el a parti vizeken kimentetteket, olasz költségen ellátják őket, és ott bírálják el menekültügyi kérelmüket.

Bakondi György rámutatott, az Európai Bizottság elnöke a napokban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kitoloncolásokra, jogszabályváltozásokra van szükség, Lengyelországban pedig a miniszterelnök jelentette be, hogy új migrációs stratégiát fognak bevezetni. Emlékeztetett arra, hogy a migráció kezelésével kapcsolatban megváltozott az európai lakosság véleménye, ezt mutatják a holland, a francia, a német tartományi vagy az osztrák és cseh választások eredményei.

Kiemelte, a magyar uniós elnökség keretében Orbán Viktor miniszterelnök javaslatot tett arra, hogy a schengeni térség országainak legfelsőbb politikai vezetőiből álló, rendszeresen ülésező és döntési jogkörrel rendelkező testület jöjjön létre az illegális bevándorlás kezelésére.

Aki egyszer bejött, azt nem tudjuk kiküldeni”

– mondta Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában, és hozzátette, alapvető, hogy a kérelmeket a határon kívül kell elbírálni, és csak az jöhessen be, aki megkapta a politikai menedékjogot. Minden más esetben a határbiztonság, a belső rend és biztonság csak illúzió – fogalmazott.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodek4b
2024. október 16. 11:25
Még pár év és a NY.-i határon is kerítést kell építenünk , Schengen nagyobb dicsőségére. Pió atya jövendölése : “Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük.
istvanpeter
2024. október 16. 11:24
De eredetileg az illegális migráció szervezése és támogatása az Unió maffiacsicskásai részéről alapvetően a Kalergi terv végrehajtását szolgálta, vagy is, a fehér népességet szándékoznak lecserélni muszlimokra és más primitív népekre, mert művelt öntudatos, részben keresztény közösségek, komoly akadályt jelentenek a világuralom kiépítése és a világrabszolga birodalom létrehozása előtt. Egyébként a fehér népesség csökkenése, valamint a feketék és a muszlimok túlnépesedése egy igen feszült és ellenmondásos jövőt tartogat az emberi táradalom számára.
Dixtroy
2024. október 16. 11:12
"Olaszország Albániában két menekülttábort épített" Tranzitzóna? Baj lesz ebbű, more!
tikkadt-szocske
2024. október 16. 10:51
Magyarországot agyabugyálják pénzügyileg, mert nem engedi át a sáskákat, Németország, Ausztria eljátsza, hogy szigorít,mert elege van, Brüsszel a körmét rágja a migránsbuszok hallatán, az olaszok Albániát tömik, a lengyelek akarják, de másképp, miközben minden megy tovább a Dzsordzsi bácsi által megszabott úton. Ha valamelyik egyetemen az " agyrém"- et - mint jelenséget - óhajtják tanítani, lesz rá példa bőven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!