Ukrajna állítja: nyugati nyomásra kell csökkenteniük a besorozási korhatárt

2024. október 28. 10:38

Ők azonban hősiesen kitartanak és ellenállnak!

2024. október 28. 10:38
null

Nyitókép: Képernyőfotó

Az Unian ír arról, hogy Ukrajna egyre nagyobb nehézségekbe ütközik az emberállományt illetően: akik akarnak harcolni, már rég a fronton vannak, új katonákat azonban egyre nehezebb találni – így hát a vezetés koncerttermekből, éjszakai szórakozóhelyekről, éttermekből próbál meg férfiakat elhurcolni, hogy feltöltse a foghíjakat a frontvonalon. 

Mint a lap írja: keleten egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az ukránok, a nyári sikertelen ellentámadás megtépázta az ukrán haderő emberállományát, az oroszok pedig maximálisan kihasználják az emberelőnyt. Az Unian szerint az elsődleges probléma az, hogy számos befolyásos ember próbál kibújni a sorozás alól (erről itt írtunk bővebben).

Az egyik megoldás erre az lenne, amely Ukrajna szerint egy nyugati szövetségesek irányából érkező nyomásgyakorlás: csökkentsék a sorozási korhatárt.

A lap azonban siet leszögezni: Ukrajna kitart, Kijevben aggódnak a demográfiai krízis és így az ország jövője miatt. Igaz, rögtön egy másik bekezdésben arról írnak, Kijev igyekszik csökkenteni a korhatárt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
john17
2024. október 28. 14:05
Ez már nagyon hasonlit a Náci Németország utolsó rukappálására ,azokra a sorozásokra , egyre alacsonyabb a életkoruk .AZ Ukrán nép legnagyobb ellensége Zelenskij ! Csak akkor fog megmenekülni a maradék ,ha ugyanúgy végeznek vele mint a Románok Ceaușescuval .
luisbathhelena
2024. október 28. 13:55
Hát én az ukik helyében én nem aggódnék sem a jövő sem a demográfia miatt. 2022 ápriisában 1000x jobb feltételek mellett az öngyilkosság mellett döntött a nyugati csicska rezsim ( na persze a nép meghal-ők gazdagodnak). Már várom a Kalasnyikovos face videókat a háború után a "nizzai hadosztály"-tól, ahogy nálunk is elszaparodtak a partizánok 1945 után.
alenka
2024. október 28. 13:37
Szegény ukikkkk, ugye, minden gonoszságra kényszerítik ezt a fajt. Még arra is, hogy soviniszták és nacionalisták legyenek!... Putin előre!
Tasi János
2024. október 28. 11:52 Szerkesztve
Nem az ukránok kerülnek egyre nehezebb helyzetbe, hanem az ukrán nép nyakába varrt Nudelman rezsim. Ez a rezsim nem tavasz óta illegitim, hanem beiktatása napja óta! Poroshenkót el akarta zavarni az ukrán nép, ezért amerikai pénzből leforgattak egy szappanoperát "A nép szolgája" címen, amiben felépítették a népakarat megteremtőjének imágóját, ennek a zöld koboldnak a képében! Ezzel a féreggel aztán végighazudtatták a kampányidőszakot, amiben HOMLOKEGYENEST AZ ELLENKEZŐJÉT ÍGÉRTE, MINT AMIT VÉGREHAJTOTT regnálása első napjától fogva, mikoris azonnal aláírta Poroshenko nyelvtörvényét, ami aláírásának MEGTAGADÁSA ÍGÉRETÉVEL haknizta végig a kampányát! Tehát egy ILLEGITIM, külső erők által kontrollált rezsim vérezteti ki az ország lakosságát és cionáci érdekből kockáztatja a világháborút!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!