Túlélte a Hamász támadását, kedden terroristákkal harcolt Tel-Aviv utcáján a tartalékos katona

2024. október 03. 13:05

Részletes beszámolót közölt a CNN.

2024. október 03. 13:05
null

Nyitókép: CNN


Hősként ünneplik Lev Kreitmant, azt az izraeli tartalékos katonát, aki október elsején szembeszállt két fegyveressel a Tel Aviv-i lövöldözés és késelés során – tudósít a CNN.

A támadás Jaffa kikötői negyedében történt, ahol hét ember meghalt és tizenhatan megsebesültek. 

Kreitman, aki korábban hat hónapig szolgált a Gázai övezetben az izraeli hadseregben, személyes fegyverével lőtt az egyik támadóra, mielőtt az elmenekült volna a helyszínről.

Ezt is ajánljuk a témában

A Nova fesztiválon történt mészárlás túlélője a támadás után felidézte: két terroristát látott, akik közül az egyik felé közeledett, ezért gyorsan reagált a fenyegetésre. 

Túlélőként már korábban is szembesült veszéllyel, ugyanis részt vett tavaly októberben a Nova fesztiválon, ahol a Hamasz támadása során több mint 1 200 ember halt meg, és többeket elraboltak.

 

Ezt is ajánljuk a témában

A Jaffában történt támadás elkövetői, akiket a rendőrség azonosított, Hebronból származó palesztinok voltak, és a Hamasz vállalta a felelősséget az akcióért. Az izraeli hatóságok több személyt letartóztattak, akiket azzal vádolnak, hogy segítették a támadókat a fegyverek beszerzésében és az országba jutásban. 

Kreitman bátorságát Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter is méltatta, aki arra szólította fel az izraelieket, hogy fegyverkezzenek fel önvédelem céljából.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. október 03. 14:52
Továbbra is várom a gázai anyák riportjait akik egy rommálőtt gettóban próbálnak életben maradni gyermekeikkel.
Mikediver
2024. október 03. 14:44
Juhász Roli mit keres ott? :-)
megmond6tom
2024. október 03. 14:41
És a közel 80 ezer civil Palesztinában és Libanonban? Ez nem népirtás...?
herden100
2024. október 03. 14:37
DE MI LESZ A PÉNZÜNKKEL??? 🗽 m.youtube.com/watch?v=6NtwcmfLBaE&list=PLNe1ifBOUo81Qj5UXAfXQtqDqwJA9lA59&index=6&pp=iAQB
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!