Trump halálbüntetéssel fenyeget: drámai fordulat jöhet az illegális bevándorlók ügyében

2024. október 12. 08:50

Trump közölte, hogy elnökké választása esetén egy 1798-as törvény felhatalmazása alapján fog cselekedni a terv végrehajtása érdekében.

2024. október 12. 08:50
null

Nyitókép: Jim Watson / AFP

Elnökké választása esetére halálbüntetést helyezett kilátásba Donald Trump republikánus elnökjelölt pénteken azon illegális bevándorlók esetében, akik amerikai állampolgárt gyilkolnak meg – közölte az MTI.

A volt elnök a Colorado állambeli Aurora városban tartott választási gyűlésén mutatta be „Aurora Művelet” elnevezésű tervét, amelynek célja az Egyesült Államokban tevékenykedő külföldi bűnbandák tagjainak eltávolítása az országból 

– minderről az NBC News számolt be, amely aggályokat fogalmazott meg a terv megvalósíthatóságával kapcsolatban.

Trump közölte, hogy elnökké választása esetén egy 1798-as törvény felhatalmazása alapján fog cselekedni a terv végrehajtása érdekében, és hozzátette, hogy a bevándorlási hatóság, a határőrség és a szövetségi hatóságok különleges egységei fogják felkutatni a külföldi bűnbandák tagjait, akiket kitoloncolnak.

Hozzátette, hogy aki közülük ismét feltűnik az Egyesült Államokban és elfogják, automatikusan 10 év börtönre számíthat a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A bejelentés helyszíne azért volt Aurora városa, illetve a bűnözők kitoloncolásáról szóló terv elnevezésében is ezért szerepel a település neve, mert a Colorado állambeli városban lakótömböket vont ellenőrzése alá egy venezuelai bűnbanda, a Tren de Aragua, amelynek tagjai a helyiek beszámolói szerint félelemben tartották az ott élőket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000109
2024. október 12. 11:54
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­i­ ­p­u­n­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
atti64
2024. október 12. 11:47
HELYES A PATKÁNYOKAT IRTANI KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hekimeki
2024. október 12. 11:38
HELYES ❗ VÉGRE AKI NORMÁLISAN GONDOLKOZIK A NÉPÉT ILLETŐEN ❗👍👍👍
contractor-2
2024. október 12. 10:38
Az idén kezdett el rohamosan öregedni Trump. Már havonta nagyon látszik a változás. Neki sem kellene ezt már erőltetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!