Lesújtó hír érkezett az amerikai demokrácia állapotáról: kiderült, mitől félnek legjobban a szavazók

2024. szeptember 20. 20:01

Fontos hiányosságra derült fény.

2024. szeptember 20. 20:01
A person is showing a sign with the words ''Biden Harris 2020'' in front of the White House in Washington, DC, USA, on July 21, 2024. The day Joe Biden is dropping out of the US presidential election and endorsing Vice President Kamala Harris as the Democratic Party's new nominee.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Aashish Kiphayet / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az amerikai választópolgárok félelmivel foglalkozott egy nemrégiben készült felmérés – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Az Ipsos közvélemény-kutató cég adatai szerint a megkérdezettek 51 százaléka fejezte ki aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy rengetegen illegálisan adják le a szavazatukat a közelgő elnökválasztáson.

A választópolgárok szerint ugyanis a szigorú ellenőrzés hiánya lehetővé teszi, hogy nem amerikai állampolgárok is szavazzanak.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy ez vélhetően Kamala Harris demokrata elnökjelöltnek és párttársainak kedvezhet, mivel a Biden-adminisztráció kiáll a bevándorlás mellett.

Egy 2022-es becslés szerint az Egyesült Államokban élő illegális migránsok száma eléri a 11 milliót,

azonban egyes intézetek ezt a számot jóval magasabbra becsülik.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a megkérdezettek 54 százaléka támogatja az illegális migránsok tömeges kitoloncolását. Továbbá 44 százalékuk úgy véli, hogy Donald Trump volt elnök hatékonyabban tudná kezelni az ország bevándorlási problémáit, mint a jelenlegi alelnök, Kamala Harris, akiben csupán 34 százalék bízik ezen a téren.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steinamanger-2
2024. szeptember 20. 22:08 Szerkesztve
Borzasztó ahogy a magyar illibsik Magyarországról aggódnak a US Demokracy miatt. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Az Észak-Koreaiak vagy a ruszkik meg a kubaiak gondolom ugyanígy aggódnak miatta 🤣🤣 ÉdesjóIstenemgyerele.....
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 21:53
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­s­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­­p­u­n­­c­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
contractor-2
2024. szeptember 20. 21:46
Allan Lichtman szerint Kamala lesz a befutó és ő eddig csak 1x tévedett a módszerével, (Al Gore-nál) de azóta azt a rendszerhibát kijavította.
Novicsok-5
2024. szeptember 20. 21:29
Apropó, ha már a republikánusok sosem csalnak: George Bush vs Al Gore? Ennyit rólatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!