Tízezrek tüntettek Georgiában az ország európai uniós integrációjáért

2024. október 20. 22:18

Georgiában október 26-án, szombaton parlamenti választások lesznek, amelyeket sokan döntőnek tartanak az ország jövőjét illetően.

2024. október 20. 22:18

Nyitókép: VANO SHLAMOV / AFP

Tízezrek tüntettek vasárnap Georgia fővárosában, Tbilisziben az ország európai uniós integrációjáért alig egy héttel az október 26-ra kitűzött parlamenti választás előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

A „Georgia az Európai Uniót választja” jelszóval megrendezett megmozdulás résztvevői a georgiai főváros különböző pontjairól indultak,

majd a központi Szabadság téren gyűltek össze. A tüntetők uniós és georgiai zászlókat lengettek és az Európai Unió himnuszát játszották. „Az Európai Unióhoz akarunk csatlakozni, mostani kormányunk azonban nem segít ebben” – mondta az akció egyik résztvevője.

A tiltakozást, amelyen ellenzéki pártok zászlajait is látni lehetett, több civilszervezet szervezte. Jelen volt Szalome Zurabisvili georgiai államfő is.

Georgiában október 26-án, szombaton parlamenti választások lesznek, amelyeket sokan döntőnek tartanak az ország jövőjét illetően.

Georgia 2023 decemberében tagjelölti státuszba került, az EU azonban az ország mostani vezetését Nyugat-ellenes politikával vádolja és befagyasztotta ezt a folyamatot.

(MTI)

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ganaji b
2024. október 21. 00:16
Örvendünk, hogy a francia bekötöttségű Salome is megjelent a tüntetésen. Mondjuk az ország az elmúlt két évben 10-10 százalékos GDP növekedést produkált, bizonyára az EU-s csatlakozási tervek miatt. Vagy nem? Jelenleg , legjobb tudomásom szerint, 60 %-on áll a Grúz Álom kormánypárt. A kérdés, hogy az elkövetkező 6 napban sikerül-e provokálni a Majdan technikájával a rendőrséget. Erre sajnos van esély.
sexykitty-5000118
2024. október 21. 00:02
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­e­­l­­d­­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. október 21. 00:01 Szerkesztve
Ahogy elnezem iran kozelebb van hozzatok... ti meg aztan kellenetek ide
Martell 2
2024. október 20. 23:56
Ezek a tüntetők még az ukránoknál is hülyébbek, nem tanultak a sorsukból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!