Tisztán látszanak a támadók, hallatszik a fegyverropogás – ilyen volt a török terrortámadás (VIDEÓ)

2024. október 24. 06:44

A támadók először robbanószerkezetet hoztak működésbe, majd tüzet nyitottak az épületnél.

2024. október 24. 06:44
null

Nyitókép: Adem ALTAN / AFP

Ahogy lapunk korábban megírta, október 23-án terrortámadás történt Ankara külvárosában, amelyről egyre több videó lát napvilágot. Hakan Fidan, török belügyminiszter megerősítette, hogy a támadás célpontja a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelye volt. A támadók először robbanószerkezetet hoztak működésbe, majd tüzet nyitottak az épületnél. A török belügyminiszter tájékoztatása szerint a hatóságoknak a támadók közül legalább kettőt sikerült ártalmatlanítani.

Az eseményről készült videókat egyre többen osztják meg a helyszínen tartózkodók közül.

Az NBC News több ilyen felvételt is összevágott, ahol egyes jelenetekben maguk a támadók is láthatók, a robbanás és a fegyverropogás pedig jól hallható.

A legfrissebb jelentések szerint a támadásban öten vesztették életüket, és 22-en megsebesültek. A sajtóinformációk alapján a TUSAS dolgozóit biztonságba helyezték, a környéket pedig lezárták. További részletek egyelőre nem ismertek. 

A TUSAS (Turkish Aerospace Industries) Törökország vezető repülőgépipari vállalata, amely a védelmi és légi közlekedési szektorban tevékenykedik. A vállalat fejlett katonai és polgári repülőgépek, helikopterek, drónok és műholdak gyártásával foglalkozik. Szerepe kulcsfontosságú Törökország védelmi képességeinek fejlesztésében, és jelentős partner a globális repülőgépiparban. A TUSAS olyan projekteken dolgozik, mint a nemzeti harci repülőgép (MMU) és a Hürjet kiképző repülőgép. Több mint 10 ezer alkalmazottal rendelkezik.

A videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. október 24. 06:56 Szerkesztve
A cikk kihagyja, hogy a támadás a török Kahramankazan városban történt, miközben Erdogan éppen az oroszországi Kazan városában van egy BRICS országok közötti konferencián. Amit látunk az a zsidóság bosszúja és figyelmeztetése a nyugati érdekszféra elhagyásáért. A város kiválasztása pedig szimbolikus.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 06:48
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­k­­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!