Robert Fico: Ukrajna NATO-csatlakozása egy harmadik világháborúhoz vezethet

2024. október 20. 20:38

„Nem jó ötlet Ukrajnát felvenni a NATO-ba, mert az veszélyes volna az egész világ számára” – húzta alá Fico.

2024. október 20. 20:38

Nyitókép: Milan Jaros/Getty Images

A Nyugatot is részben felelősség terheli, amiért az ukrajnai háborúnak nem sikerült véget vetni – jelentette ki vasárnap Robert Fico szlovák miniszterelnök.

„Ez egy olyan háború, amelyet Oroszország a nemzetközi jog megsértésével robbantott ki. Ma azonban a Nyugat a háború folytatását támogatja, hogy ezzel térdre kényszerítse Oroszországot”

 – mondta Fico a TA3 hírtelevízió műsorában. Hangsúlyozta egyben, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása egy harmadik világháborúhoz vezethet.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem jó ötlet Ukrajnát felvenni a NATO-ba, mert az veszélyes volna az egész világ számára. Ukrajnának e helyett semlegesnek kellene maradnia, cserébe pedig biztonsági garanciákat kapna” – húzta alá Fico, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgynevezett Győzelmi tervének egyik sarkalatos pontjára utalt.

Bár a NATO csatlakozást nem, de Ukrajna Európai Unióba történő felvételét támogatja a pozsonyi vezetés. 

Szlovákia áramszállításokkal és aknaszedő rendszerekkel támogatja a kijevi vezetést, fegyverekkel azonban Fico hatalomra kerülése óta már nem. A szlovák hadiipar ugyanakkor kereskedelmi alapon továbbra is gyárt önjáró lövegeket és lőszereket az ukrán hadsereg számára.

(MTI)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. október 20. 21:46
Asszem felcsesztem hernádvölgyi idegeit, ha mindig kötözködik. Lehet még mindig benne van a harag, amiért a legközelebbi nőismerőseit mocskok kurváknak neveztem. Bár ki tudja...
Novicsok-5
2024. október 20. 21:34
Harmadik világháború, persze, hogyne. Ukrajna miatt senki nem fogja ledobni az atomot. Nem kell a hisztéria, június 9. rég elmúlt.
Novicsok-5
2024. október 20. 21:25
Fura, néhány napja még feltételekhez kötötte Ukrajna NATO-tagságát. Nem szállít fegyvereket, mégis 100 millió eurós szállítmány érkezett. Hazudj hihetőbben, magyarverető! ...apropó, a nyelvtörvény szigorításáról miért hallgatnak?
sexykitty-5000118
2024. október 20. 21:24
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­x­i­­ ­­p­­u­n­­c­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!