Ráuszítaná Melonira Brüsszelt a baloldal, amiért orbános huszárvágást villantott

2024. október 23. 10:30

Cecilia Strada olasz EP-képviselő beszélt a terveikről.

2024. október 23. 10:30
Giorgia Meloni

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: október 11-én megnyitott táborokban elhelyezett első csoportot, tizenkét embert visszaszállították Olaszországba, miután az illetékes római bíróság nem engedélyezte feltartóztatásukat.

Egyiptomi és bangladesi férfiakról volt szó, akikkel kapcsolatban a bíróság úgy ítélte meg, hogy sem Egyiptom, sem Banglades nem számít biztonságos országnak, ezért menedékkérőknek számítanak, tehát miután benyújtják menedékkérelmüket, szabadon mozoghatnak Olaszország területén.

A bírói határozat szerint az uniós jogszabályok ilyen esetben felülírják a nemzeti tárca határozatát.

Az Európai Bíróság állásfoglalása szerint ugyanis nem lehet egy unión kívüli országnak csak egy részét biztonságossá nyilvánítani.

Egy huszárvágással megoldaná a helyzetet Meloni

A római kormány hétfő esti ülésén törvényerejű rendelettel határozta meg a biztonságosnak számító országok listáját.

A Meloni-kormány az intézkedéssel felülbírálta a bíróságok korábbi döntését az albániai táborokban elhelyezett migránsok szabadon engedéséről. A migráció és a menedékkérelmi eljárás szabályozását érintő kormányrendelet rögzítette, mely származási országokat tartják biztonságosnak.

Ugyanezt eddig a külügyi és belügyi tárca szabta meg, de a minisztériumi rendelkezések nem voltak elegendőek az olasz bíróságok értelmezése szerint. A kormány most törvényerejű rendelettel válaszolt az utóbbi napokban kialakult vitákra, amelyek az Albániában létesített befogadó központokat érintették.

Ezt is ajánljuk a témában

Jött is a hideg zuhany

Az olasz progresszívek felszólítják az Európai Bizottságot, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Olaszország ellen az Albániával történő megállapodás miatt – írta keddi cikkében az Euractiv.

Cecilia Strada olasz EP-képviselő a lapnak adott interjújában azzal indokolta a lépést, hogy a megállapodás „nyilvánvalóan nem felel meg [az uniós jogszabályoknak]”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 23. 13:23
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­­ ­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­c­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Pelso j.
2024. október 23. 13:22
Ez miért orbános huszárvágás? Az olasz szituáció és intézkedések nem azonosak az itteniekkel. szerzőkém, az is fura, hogy Melonit emlegetitek, hisz az EP választások után OV ment hozzá kuncsorogni, ő meg szépen ajtót mutatott neki.
atti64
2024. október 23. 13:09
A BALOLDALI PATKÁNYOKAT UGY KELL KIIRTANI EUROPÁBOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
titi77
2024. október 23. 12:57
nem a Melonit kell szídni,hanem azt a sok balfaszt amelyik nem ment el Rá szavazni. ennyit jelent a 2/3. minek nyavajognak a németek,franciák,angolok,svédek......? egyék meg amit főztek. ha ennyi eszük van én nem fogom sajnálni egyiket sem! ráadásul az állami média meg mindíg elszigetelt esetnek minősíti a naponta előforduló gyilkosságokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!