Keserű tapasztalatot szerzett Meloni – ebben is Orbánnak lett igaza

2024. október 19. 22:36

Nem tudnak egyről a kettőre lépni az olaszok a migrációs válság kezelésében.

2024. október 19. 22:36
Giorgia Meloni Prime Minister of Italy spotted posing next to Viktor Orban Prime Ministry of Hungary among other European leaders, during their pose for the group family photo with President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy participating at the European Council Summit as he signs security pact with EU during his visit, the bloc struck a security agreement with Ukraine and held discussions on further military support while EU heads of states nominate top officials for the blocs key power roles during the meeting.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba. Az olasz haditengerészet Libra nevű hajója szállította az első csoportot az Albániában megnyitott táborokba. A hajó Lampedusáról indult és Shengjin kikötőjébe érkezett.

Az olasz kormány folytatni kívánja a menedékkérelmek EU-n kívüli elbírálására vonatkozó terveit, annak ellenére, hogy már az Albániában felállított új olasz fogadótáborokba érkezett első csoport ügyében jogi akadályba ütközött.

Egy római bíróság pénteki döntése értelmében ugyanis 12 olyan migránst kell visszaszállítani Olaszországba, akiknek kérelmét Albániában létesített központokban akarták elbírálni.

A bíróság arra alapozta döntését, hogy az érintettek olyan országokból – Egyiptomból és Bangladesből – származnak, amelyek nem minősülnek biztonságosnak, így ügyüket nem lehet az unió határain kívül intézni. A bírósági döntést követően a migránsokat az olasz parti őrség hajója Albániából az Adriai-tengeren át a dél-olaszországi Bari kikötővárosba szállította.

Mindent megtesz Meloni kormánya

Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya közölte, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, és hétfőn rendkívüli kabinetülést tart az ügyben. Meloni ezután bejelentette, hogy koalíciója további rendeleteket fog hozni.

Nem hinném, hogy az igazságszolgáltatás dolga lenne eldönteni, hogy mely országok biztonságosak, ez a kormány dolga”

– jelentette ki. Olaszország az első olyan uniós állam, amely egy, az EU-n kívüli országban létesített fogadótábort a bevándorlási szándékkal érkező migránsok ügyének a feldolgozására.

Orbán Viktornak lesz igaza?

Olaszország fent idézett kálváriája kapcsán adódhat a kérdés: Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentés fog megvalósulni migrációs ügyben? Emlékezetes: „Ha egyszer valakit beengedünk, azt többet nem fogjuk tudni hazaküldeni. (...)

Egyetlen megoldás van, csak azokat szabad beengedni az unió területére, akiknek erre előzetesen megadtuk az engedélyt”

hangsúlyozta korábban a magyar kormányfő, minden más megoldást illúziónak nevezve.

Mint a magyar miniszterelnök  korábban rámutatott: az EU menekültügyi rendszere ma nem működik, az illegális migráció Európában az antiszemitizmus, a nők elleni erőszak és a homofóbia erősödését eredményezte. 

(MTI / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titi77
2024. október 19. 23:18
basszák meg az olaszok. ha nem mernek szembeszállni a saját korrupt bíróságukkal sem akkor ne rinyáljanak.amúgy szerintem meg az olyan ember az őrült aki öngyilkosságot szimulál,aztán meg pizsamában menekül a mentősök elől. ugye nem kell bemutatni az elmebeteget? nézzük meg: ha ilyen a "vezír" milyen elmeállapotban lehetnek a követői?! hamarosan újra kell nyítni az OPNI-t
sexykitty-5000117
2024. október 19. 22:51
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­e­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­z­­e­­x­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
atti64
2024. október 19. 22:48
igaza van, volt, lesz!
figyelő4322
2024. október 19. 22:48
Ezzel a libernyák döntéssel a bíróság csak a ostobaságát bizonyította. Ezzel a logikával, hogy Egyiptom és Banglades nem biztonságos, lényegében nincs is biztonságos ország a világon! Például Németország, Franciaország, vagy Olaszország biztonságos? Egy fenét! Mindegyikben van jókora mérvű bűnözés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!