Pánik: lezárták a hamburgi pályaudvart, két embert súlyos fertőzés gyanúja miatt kórházba szállítottak

2024. október 02. 22:17

Még az induló vonatokat is megállították.

2024. október 02. 22:17
Suspected infection: platform in Hamburg closed

Nyitókép: André Lenthe / Lenthe Medien / dpa Picture-Alliance via AFP

Súlyos fertőző betegség gyanúja miatt két embert kórházba szállítottak Hamburg központi pályaudvaráról. A tűzoltóság speciális járművet küldött a helyszínre, a hatóságok pedig egy időre az állomás egy részét is lezárták – közölte a ZDF

A német közszolgálati média arról is beszámolt, hogy az egyik kórházba szállított személy egy férfi, akinél influenzaszerű tüneteket észleltek: láza nem volt, csak enyhe hányingerről számolt be. A másik személy a férfi barátnője. 

A ZDF szerint a férfi Ruandából érkezett Németországba, és korábban egy olyan beteget kezelt, akiről azóta kiderült, hogy fertőző trópusi betegségben, Marburg-vírusban szenved. 

Karanténintézkedésre egyelőre nincs szükség

A lap tájékoztatása szerint a német közegészségügyi hivatal ezután úgy döntött, hogy mindkét személyt elkülönítik a főpályaudvaron, és további vizsgálatokra az Eppendorfi Egyetemi Orvosi Központ (UKE) erősen fertőző betegségekkel foglalkozó speciális osztályára szállítják őket. 

Mint írták, ott azonnal megkezdték az összes szükséges vizsgálatot, vélhetően egy 24 órán belül kiderül, hogy a két elkülönített személy is elkapta-e a fertőzést. 

A hatóságok elővigyázatosságból rögzítették a párral közös vonaton utazók elérhetőségeit is. Karanténintézkedésekre jelenleg nincs szükség – ismertették.

A vonatokat is megállították

A Stern című lap újságírója közvetetten részese volt az eseményeknek. Egy másik IC-vonaton utazott Hamburg közelében, amelyet útközben megállítottak, 

az egészségügyi hatóságok pedig megtiltották az utasoknak, hogy elhagyják a vonatot. 

A vonaton „mindenkit, aki a WC-n járt, megkérdezték: leült vagy állva pisilt? Hozzáért-e valamihez?”

Végül hat óra előtt nem sokkal megnyugtatták az utasokat, hogy az adott vonaton nincs fertőzésveszély, és folytathatták az útjukat – írta a lap.

Ruandában már 26 esetet regisztráltak

A rendkívül fertőző Marburg-vírus főként Afrikában fordul elő. Hivatalos adatok szerint Ruandában eddig 26 fertőzött esetet regisztráltak, és hat beteg vesztette életét a betegség következtében. A vírus tünetei közé tartozik a láz, görcsök, véres hányás és hasmenés. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a fertőzöttek akár 88 százaléka is meghalhat.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burg_kastL71-C
2024. október 02. 23:46 Szerkesztve
Ha már Marburg. Egy gyönyörű épen maradt ónémet városka. Barangolás közben - a ' 80-as évek elején - egy lehetőség szerint megóvott romtemplom kertjében volt egy kis terem, kőépítmény. Belül az ismeretlen katona sírja, amin teljes megdöbbenésemre egy hatalmas friss koszorú feküdt DE, ... ' 56-os magyar nyelvű nemzeti színű szalagokkal. Teljesen a hatása alá kerültünk a látottaknak, hogy egy távoli országban egy eldugott helyen mire nem talál az ember.
rockercicc
2024. október 02. 23:45
Ezért SEM szabadna egy büdös majomszabásút sem beengedni Európába! Maradjanak a rohadt dögletes kórságaikkal a segglyuk afrikában!
sexykitty-5000102
2024. október 02. 23:22
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
2024. október 02. 23:19 Szerkesztve
"Während der Reise nahm eine der beiden Kontakt mit Ärzten in Hamburg auf, weil sie Sorge hatte, sich in Ruanda mit einer tropischen Krankheit infiziert zu haben." Már az utazás alatt felvette a kapcsolatot egyikük hamburgi orvosokkal, mert aggódott, hogy Ruandában valamilyen trópusi betegséggel fertőződhetett meg. Ez szerintem egy helyi (echte német) orvostanhallgató, aki kiment kicsit jóeNberkedni az emberevőkhöz, és tuti nem afronémet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!