Orosz drónok miatt riasztották a vadászgépeket a NATO-tagállamban

2024. október 24. 10:14

Már a múlt héten is drónokat kerestek az F-16-osok a román légtérben.

2024. október 24. 10:14

Nyitókép illusztráció. Fotó: JAVIER TORRES / AFP

Két román F-16-os vadászgépnek is fel kellett szállnia október 24-re virradóra, miután gyanús radarjeleket fogtak – írta az  Ukroinform.

A lap emlékeztetett, hogy a szomszédos NATO-tagállamban 

sokadik alkalommal fordul elő, hogy orosz drónok lépnek be a légtérbe, 

melyek miatt útnak kell indítani a vadászgépeket. Most az okozta a riadalmat, hogy a radarberendezések egy órás eltéréssel kétszer is ismeretlen repülő eszközöket mértek be a légtérben. 

Az Ukroinform úgy tudja, Konstanca és Tulcea felett érzékelték a drónok belépését.

A múlt héten is riasztották az F-16-osokat

Az esetről a román védelmi minisztérium is beszámolt. Közleményükből kiderült, hogy a vadászgépek egyik kisméretű eszközzel sem kerültek kapcsolatba.

A kommünikében arra is kitértek, hogy a múlt héten folyamán négy F-16-os indult a drónok keresésére, ám akkor sem sikerült megtalálni ezeket, majd eltűntek a radarképekről. A beszámolók szerint akkor sem érzékeltek becsapódásokat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000124
2024. október 24. 12:37
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­ ­a­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
pandalala
2024. október 24. 12:34
amúgy, tök jó megint a cím .... nem tudták azonosítani őket, de orosz drónok voltak .... ;-)))
Jospehe998
2024. október 24. 12:00
Olyanok mint a chichuahua kutya… sokat ugatnak de semmi más. Oda repülnek 20 perccel később hogy ők aztán biztos lelőtték volna! De sajnos lemaradtak róla huszadszorra is…
pandalala
2024. október 24. 11:24
mosógépek voltak azok .... de olyan magasra mentek fel, hogy az efftizenhatosok nem tudták követni .... s eltűntek az űrben ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!