Óriási fordulat: megbüntették Németországot – az ítélet szerint „megalázó és embertelen” volt

2024. október 18. 05:29

Nagyon nagy a baj, Németország nem eléggé migránsbarát! Szerencsére egy másik esetben kevésbé voltak szőrösszívűek – akkor viszont végül kénytelenek voltak meglőni az illetőt.

2024. október 18. 05:29
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: Odd Andersen/AFP)

Ítéletet hozott az Emberi Jogok Európai Bírósága: Németország

8000 eurós kártértéssel köteles kiengesztelni egy szírt, akit 2018-ban repülőre ültettek és visszaküldtek Görögországba.

Az illetőt rögtön érkezésekor, az osztrák határ közelében kapcsolták le egy buszon, ahol egy 2000 euróért vásárolt bolgár útlevelet mutatott fel, majd előkerült cókmókjából egy szír személyi igazolvány, a görög hatóságok által odaérkezésekor kiállított papír, valamint egy kézzel írt cetli különböző német migránssegítő szervezetekről – így aztán kihallgatását követően a német hatóságok (a németországi eljárás iránti vágyára fittyet hányva)

a hatályos egyezményeknek megfelelően még aznap feltették egy athéni járatra.

Görögországba érve az előzményekre tekintettel azonnal idegenrendészeti őrizetbe került, ami ellen panaszt emelt; a vizsgálatok során egy pszichiáter szorongásos és depressziós zavart állapított meg nála, majd egy uniós szakértő különleges bánásmódot igénylő személynek nyilvánította – ezért hamarosan szabadon is engedték, majd a görög hatóságok menekültstátuszban részesítették.

A strasbourgi bíróság szerint Németország eljárása megalázó és embertelen volt,

ugyanakkor Görögország sem biztosított megfelelő körülményeket, így a görög állam is köteles további 6500 euróval kárpótolni a szír férfit. Így az illető nagyjából 5,8 millió forintnyi összeggel vigasztalódhat, cserébe a mintegy másfél hónapos dodekanészoszi kényszertartózkodásáért.

A bajor belügyminiszter abszurdnak nevezte a döntést,

amely alapján minden egyes tagállamnak minden egyes migráns esetében külön meg kellene vizsgálnia, hogy visszaküldés esetén pontosan milyen szállást fognak számára felkínálni egy másik uniós tagállam hatóságai.

Az ítélet közzétételével nagyjából egyidejűleg a következőkről számoltak be a német hírportálok.

27 különböző személyazonossággal rendelkezik az a 2002 óta hol Németországban, hol Franciaországban élő, többszörösen büntetett előéletű, de megtűrt státuszú (azaz emberi jogilag példásan befogadott) iráni,

akit a rendőrök meglőttek, miután végiggyújtogatta a Ruhr-vidéki Krefeld belvárosát,

benzint locsolva egy nézőkkel teli mozi előterébe is. A pszichés problémákkal küzdő elkövető előzőleg, október elején a bevándorlási hivatal egyik munkatársát is megfenyegette, amiért az csak a valódi nevén volt hajlandó kiállítani számára egy újabb tartózkodási engedélyt. Az iránit jelenleg kórházban ápolják.

A bajorországi Bad Griesbach polgármestere megtiltotta az illetékes hivatal munkatársainak, hogy nyilvántartásba vegyenek újabb 35 ukrán menekültet;

ezzel határozottan jelezni kívánja, hogy települése megtelt.

Elmondása szerint ő személyesen is segített korábban letelepedni két ukrán családnak, és áll az esetleges fegyelmi eljárás elé, pillanatnyilag azonban intézményeik képtelenek további jövevényeket fogadni a 9750 fős kisvárosban élő 2300 külföldi állampolgár mellé.

Nem bír 30 renitens ukrajnai roma menekülttel az észak-németországi Kiel két kerülete: a befogadóközpont 600 szolidabb lakójával ellentétben

a „mamuszos bandának” nevezett csoport éjjel zenét üvöltet, nappal papucsban és köntösben járkálva lop, szemetel,

és úgy általában, „nem tud viselkedni” – egyetlen év alatt 800 bűncselekmény írható a számlájukra. Az önkormányzat illetékes tisztviselője rámutatott: Németország jogállam, nem lehet egy városból autoriter módszerekkel embereket kitiltani; a megoldáshoz ehelyett például az kell, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz – ideértve azt, hogy a lakók merjenek este tíz után kimenni otthonukból és szólni a hangoskodóknak, ha zavarja őket a zene.

Tíz százalékkal nőtt tavaly Németországban a rendőrök ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma,

így immár napi 290 esetet regisztráltak, beleértve az üvegekkel, kövekkel és petárdákkal való megdobálást. Nancy Faeser belügyminiszter szerint „ijesztő”, hogy milyen gyűlölettel és erőszakkal kell megbirkózniuk a rendvédelmi szerveknek; a rendőri szakszervezet ugyanakkor megfelelő politikát és igazságszolgáltatást sürget, amely rács mögé dugja, illetve kitoloncolja ezeket az embereket, akiknek egyharmada nem német állampolgár.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. október 18. 07:16
Ez hogy illeszkedik Metsola tegnapi beszédéhez, amiben megígérte a jogosulatlan migránsok kitoloncolását? Akik bejöttek az EU -ba, maradni is fognak!
Upuaut
2024. október 18. 07:15
Emberi Jogok Európai Bíróságát be kell zárni, bíróit meg felakasztani.
ptrfarkas43
2024. október 18. 06:54
Nem kellene ezt a fost otthagyni? Ha egy országgal meg lehet tenni akkor az emberekkel is. Nem zárhatod be az ajtód, mert ha nálad akarja magát elszállásolni és nem tudja, akkor trauma érheti. Megjegyzem, ha nem ment vissza németbe, még olcsóbb .int 50 évig segélyezni.
sexykitty-5000116
2024. október 18. 06:53
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­e­­l­­d­­ ­a­ ­­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!