Tanítani kellene: úgy szállt bele az AfD-be egy német cég, hogy véletlenül az LMBTQ-ügyet is sikerült lenulláznia – és ez még nem minden

2024. augusztus 31. 12:04

A Gyarmati Árukereskedők Szövetkezete fellép a genetikailag rossz AfD ellen.

2024. augusztus 31. 12:04
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: AFP)

Jó is, hogy már itt a tartományi választások hétvégéje, mert az AfD-ellenes népnevelő cégekkel szemben bojkottot fogadó német polgárok lassan kezdtek volna bajban lenni és önellátásra berendezkedni: miután két hete mások mellett az Oetker, a Miele, a Stihl és a Rossmann indított kampányt a sokszínűség mellett és ennek jegyében a politikai sokszínűség ellen,

az utolsó pillanatban egészoldalas újsághirdetésekkel jelentkezett be a kampányba a vezető német élelmiszer-kiskereskedelmi lánc, az Edeka is.

A kék színű logóval rendelkező vállalat, amelynek neve a „Gyarmati Árukereskedők Szövetkezete” szókapcsolatból származik, az AfD-re utalva arról értekezik, hogy áruházaikban mindenféle színű gyümölcsöket árulnak, kéket azonban nem,

az evolúció ugyanis megtanított minket arra, hogy a kék nem jó választás”;

ahogyan a politikában is a Kékek jelentik a legnagyobb fenyegetést a sokszínű társadalomra, mivel „az egészséges sokféleség természetes ellenségeinek” minősülnek.

De valószínűleg érezték, hogy ebben a formában ez sántít kissé, így lábjegyzetben külön hozzáfűzték:

a tudomány szerint a kék áfonya is csak a nevében kék, pigmentjeit tekintve nem, márpedig a tudományra érdemes hallgatni.

Amivel kicsit még kínosabbá vált az ügy: hiszen a biológia tudománya pontosan ugyanezért állítja, hogy aki a kromoszómáit tekintve férfi, az akkor is férfi, ha nőnek nevezi magát – a sokszínűségpárti Edeka részéről elég kínos az alapelv. Már csak azért is, mert 2017-ben (amikor az AfD már a harmadik helyet érte el a szövetségi választásokon)

még maga a cég kampányolt azzal, hogy az ő áfonyáik „akkor az igazán édesek, ha kékek”.

Csakhogy a franchise jellegű áruházlánc boltjainak önálló üzletvezetői vannak, akiknek semmiféle érdekük nem fűződik ahhoz, hogy anyacégük olyan pártot támadjon, amelyre a régiójukban esetleg a vásárlóik egyharmada szavaz:

így hát lázadás is indult Kelet-Németországban.

Az egyik szász-anhalti kereskedő kifejti: ő élelmiszerárus, nem pedig politikus, boltja mindenki előtt nyitva áll, a politikai üzenettől pedig elhatárolódik. Egy másik rögzítette: a demokráciában a nép szuverén, és szabadon dönt. Más boltok személyzete arról biztosítja vevőit, hogy az efféle politikai állásfoglalást nem is értik, hiszen az ő feladatuk az, hogy friss termékeket és megfelelő szolgáltatást kínáljanak a vásárlóknak.

Az ilyen lépésekkel a létünket és a munkahelyeinket veszélyeztetik” – mutattak rá többen.

Lazán kapcsolódik, hogy februárban az egyik regensburgi Edeka vezetője, bizonyos Ferat Nuha fordult felháborodottan a nyilvánossághoz, rámutatva, hogy szinte naponta történnek lopások a boltjában, 80 százalékban külföldi, elsősorban tunéziai elkövetőkkel; előzőleg a bajor város egy másik Edeka üzletének vezetője már szintén felhívta a figyelmet a hozzájuk is

naponta lopni járó „fekete ruhás menedékkérő férfiakra

(boltjában addigra már 49 kamera volt felszerelve, bosszúból egy tettes azóta jól arcon is vágta egy üveggel). Most ő a Facebook-oldalán nem tiltakozik az „egészséges sokszínűséget” dicsőítő hirdetés ellen – az utolsó bejegyzése arról szól, hogy boltjukban postapultot alakítottak ki, számos más német élelmiszerbolthoz hasonlóan ugyanis ők veszik át egy bezáró helyi postahivatal funkcióját.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aacius
2024. augusztus 31. 21:42
Az SZDSZ és a DK alapján további vizsgálatra érdemes a hipotézis. 😂
Hangillat
2024. augusztus 31. 18:42
Evolúciós degeneráció. Plüssmaci, gyertya, krepp papír, kreténpapír.. Bundeskatze, Katzentür Bumsen Und Ficken
Ehetős Odó
2024. augusztus 31. 18:41
Ittésmost: https:// www.youtube.com/watch?v=PhIx-kprhNA
titi77
2024. augusztus 31. 18:20
vajon mennyi echte germán van deutschlandban? konvergál a 0-hoz. ha benegyek egy boltba és német nyelven beszélek......háááát. az a lényeg hogy teherbe ejtsék egymást a genderek." gratulálok"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!