Orbán sikeres vezető, Magyarország súlyponti tényezővé vált – amerikai tanácsadó a Mandinernek (VIDEÓ)

2024. október 19. 13:17

A miniszterelnök felrakta Magyarországot a világpolitika térképére – véli Sohrab Ahmari, a New York Post véleményrovatának korábbi szerkesztője, a Compact Magazine alapítója, aki a Politico szerint Donald Trump alelnökjelöltjének a szűk belső köréhez tartozik. Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgató-főszerkesztője beszélgetett vele.

2024. október 19. 13:17

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgató-főszerkesztője Sohrab Ahmarival, a New York Post véleményrovatának korábbi szerkesztőjével, a Compact Magazine alapítójával beszélgetett. Ahmari Donald Trump alelnökjelöltjének, J. D. Vance-nek a szűk tanácsadói köréhez tartozik a Politico szerint.

A szerkesztő arra a kérdésre, miként látja az amerikai elnökválasztás esélyeit, azt válaszolta, hogy Amerikában a választásokon mindig van egy „októberi meglepetés”, a vége felé. „Ilyenkor jelenhetnek meg az egyik vagy a másik oldal számára kedvezőtlen hírek. S még nem tudjuk, hogy mi lesz az idei októberi meglepetés. Harris alelnök számára az októberi meglepetést talán a közel-keleti káosz fokozódása jelentette” – hangzott el. 

Megjegyezte, mintegy másfél, két hónappal ezelőtt azt gondolta, Trump veszíteni fog. „De most másként fest a dolog.

Elég optimista vagyok Trump és Vance tekintetében”

 – tekintett előre Ahmari.

Ezt is ajánljuk a témában

Sohrab Ahmari az MCC Budapest Lectures programsorozat vendégeként. Fotó: MCC Facebook-oldala

Orbán Viktor a konzervativizmus új irányát jelölte ki

Szalai Zoltán felidézte, hogy a Trump-Harris vitán a republikánusok jelöltje pozitív példaként említette a magyar miniszterelnököt. Mi a szerepe Magyarországnak? Hogy látja Orbán Viktort  és a magyar konzervativizmust a Trump-Vance csapat és az amerikai konzervatívok?

Sohrab Ahmari úgy véli, 

Orbán Viktor felrakta Magyarországot a mai világ politikai térképére”. 

Megjegyezte, „természetesen Magyarország történelmileg is fontos ország”, szerinte az, hogy az elnökjelölti vitában is említésre került a magyar kormányfő, mutatja, Orbán mennyire világosan fogalmazta meg elképzeléseit. „Akár egyetértünk vele, akár nem, ő a konzervativizmusnak egy új, többek között a szuverenitás, a nemzetállam mellett elkötelezett irányát jelölte ki.”

„Akár tetszik, akár nem, 

ő egy sikeres politikus, vezető és egyben önálló gondolkodó, aminek köszönhetően Magyarország súlyponti tényezővé vált” 

– hangsúlyozta a Compact Magazine alapítója.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viking-10
2024. október 19. 15:16
Dehogy, csak égeti az országot a dagipocok!
Nasi12
2024. október 19. 15:04
"felrakta Magyarországot a világpolitika térképére". Ha Trump nyer ott is marad. Weber úr mehet a lecsóba.😀
Burg_kastL71-C
2024. október 19. 15:01
Orbán szerdán az EP-ben megrázta őket, mint Krisztus a vargát, hogy ugyan térjenek már észre. Ezután a beszéde több nyelven világkörüli útra indult a YT-on. Kiszabadult a szelleme a palackból és ezután önálló életet él.
csapláros
2024. október 19. 14:53
SpaniferRolandTreeoflife 2024. október 19. 14:17 ..."kifog ezért váltjuk le a fideszt 2026 ban:DDmég valami kérdés?DDDD"... Kérdés nincs. HARSÁNY RÖHÖGÉS van. És ha mégis megtörténne, hogy buktatjátok a Fideszt, akkor a 7-800 ezres cigányságot szabadítjátok magatokra az illegalitásból előtörő Magyar Gárdával és Betyársereggel, akik karikás ostorral fogjak cipóra verni és gyilkolni á fajtátokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!