Németország minden határt átlépett Magyarországgal szemben – és ez már belföldön is hatalmas vihart kavart

2024. október 25. 10:59

A FAZ által megkérdezett szakértő szerint a német külügyminisztérium elvárása a nagykövetekkel szemben átlépi az értelmes közdiplomácia határát, Magyarországon például Julia Gross egyértelműen állást foglalt az ellenzék mellett.

2024. október 25. 10:59
Germany's Chancellor Olaf Scholz (L) and Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrive for the Meeting of the European Political Community at the Blenheim Palace in Woodstock, near Oxford, on July 18, 2024.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

A német külügyminisztérium közölte: azt akarja, hogy nagykövetei közszereplőkké váljanak az adott országokban – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A szerző egyik példának Julia Gross budapesti német nagykövetet említi, aki az idei német egység napján mondott beszédét arra használta fel, hogy a magyar választókhoz szóljon.

A német nagykövet a FAZ szerint nyíltan állást foglalt a magyar ellenzék mellett, ezért a budapesti kormány a Külügyminisztériumba hívta. 

Ulrich Schlie, a bonni Kissinger Tanszék munkatársa kijelentette,

A cikk alapján nemcsak a nagykövetek állnak most nyilvánosan szemben a politikailag népszerűtlen politikusokkal, akár Orbán Viktorral Magyarországon, akár a PiS képviselőivel Lengyelországban: Annalena Baerbock német külügyminiszter sajtóirodája nemrég csatlakozott a Donald Trump elleni közösségi médiaharchoz.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. október 25. 14:26
A magyar kormány mást sem tesz, mint beavatkozik más országok választásaiba, belügyeibe. A magyar külügyminiszter szerbül beszél a Boszniai Szerb Köztársaságban Milorad Dodik kampányzáróján, a magyar miniszterelnök nyíltan kampányol Donald Trump mellett, hogy mást ne mondjunk...
allen9
2024. október 25. 14:08
Nem értem, hogy miért nem utasítják ki lendületből azt, aki ilyet tesz? Komolyan kérdem!
Pelso j.
2024. október 25. 13:59
szerzőkém, minden országot, annak vezetését, jó párszor teljes népét hülyéztek, mocskoltok évek óta, ahol nem a ti szátok íze szerint történnek az események. S te beszélsz határról, te.........
formaegy-2
2024. október 25. 13:56 Szerkesztve
Megkérdezem sokadjára. Az amcsi nagykövet mi a francot keres még M.o.-on????? Miért nincs kiutasítva????? A német nagykövet mi a francot keres még M.o.-on????? Miért nincs kiutasítva????? Na ha majd ezeket a lépéseket megteszik az illetékesek, akkor beszélhetünk! Addig nem szartok a kútba, csak a kávájára! Cseh, Donáth, és a többi hazaáruló mikor lesz bíróság elé állítva??????????? Cseh, Donáth már nem bújhat a mentelmi jog mögé!!!!!!!!! Na! Ha ezeket a trógerokat rendbe rakjátok, akkor beszélhetünk róla! Engem már nem érdekel, hogy ezek a rühes kutyák mit csinálnak, mert beleröhögve a képünkbe tehetik, nektek ILLETÉKESEKNEK köszönhetően!!!!!! Az érdekel, hogy az illetékesek elnézik, hogy megaláznak, beleröhögnek a szemünkbe, mert azt csinálhatnak amit akarna, büntetlenül! Ez ma M.o.! Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!