A nagykövet megtámadta Magyarországot: a németek ellentmondást nem tűrő válaszára viszont senki sem számított

2024. október 04. 09:43

Bár a Die Welt megpróbálta erősíteni Julia Gross narratíváját, az olvasók azt követelik a nagykövettől, hogy ne oktassa ki a vendéglátó országot, és ne hozzon szégyent hazájára.

2024. október 04. 09:43
Pride Parade in Budapest

Nyitókép: AFP/Marton Monus

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter bekérette a német nagykövetet, amiért arról beszélt, hogy Magyarország aláássa az uniós és NATO-partnerekbe vetett bizalmat – írják a német lapok, például a Die Welt. A tárcavezető szerint elfogadhatatlan a Magyarország szuverenitása ellen irányuló támadás.

Bár a Welt megpróbálta beszámolójában saját narratívájában keretezni a történteket, hiszen többek között azt írta, a „jobboldali, populista magyar kormány elszigetelten cselekszik” a soros elnöksége alatt, megsértette a jogállamiságot és hátráltatta Ukrajna támogatását, az olvasók egészen más álláspontot képviselnek.

Nem csupán a külügyminiszterünk, hanem a nagyköveteink is figyelmen kívül hagynak minden diplomáciai szokást, és a legkellemetlenebb módon, nyilvánosan oktatják ki a vendéglátóikat szerte a világon. Csak hidakat égetünk fel

– írja egyikük.

Több hozzászóló is azt állítja, hogy a magyarországi nagykövetnek nem szabadna beleszólni a fogadó ország belügyeibe, mert ezzel csak Németország hírnevét rombolja le. Akad, aki azt kérdezi, hogy ha a magyar kormányt a Welt rendszeresen ellátja a jobboldali és populista jelzőkkel, akkor a német kormány említésekor miért nem hangsúlyozza, hogy szélsőbaloldali és feminista, míg más azt üzeni Julia Grossnak, hogy attól még, mert a főnöke, a külügyminiszter gúnyt űz Németországból az egész világon, neki ezt nem kell megtennie egy olyan országban, amelynek sokat köszönhetnek.

Ez a nő engem és a hazámat képviseli Magyarországon? Milyen üzenettel? Kérem, azonnal hívják vissza

– jelentette ki az egyik Welt-olvasó, míg valaki azt állítja, hogy az a diplomata, aki a Pride-on vonul, nem Németország nagykövete, hanem valamelyik civil szervezeté.

Más azt írja: a nagykövet vegyen vissza, mert Magyarország egy gyönyörű ország, ahol nincs jelen a gender és woke őrület, egyre több a német, például a Balatonnál, a fővárosban pedig nyugodtan sétálhat bárki az utcákon, nem kell félnie, mint Németországban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Tényleg nyugati programokra kell befizetni, hogy csillogó szemű, mosolygó magyarokat lássunk? Vagy netán elegendő jófejnek lenni a mellettünk ácsorgóval?

 

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2024. október 04. 13:18
A képen a Heller Ágnest megismerem, de ki a másik két férfi(?)?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 04. 13:16
Jó reggelt, Magyarország! Orbán Viktor ma ismét álmodott egy nagyot… Miközben 400 forint felett van az euró, összeomlott a magyar költségvetés, évek óta nem nő a magyar gazdaság és hazánk lett az Unió legszegényebb és legkorruptabb országa, aközben Orbán Viktor ma a szokásos propaganda interjújában már 6%-os gazdasági növekedésről fantáziál. A totálisan kiürített államkasszából már az alapvető kiadásokat sem tudják fizetni: tartoznak a kórházak, a rendőrség, az állami vállalatok és önkormányzatok, pénzhiány miatt csökkentik a védőnők fizetését, elveszik a túlórapénzt, kevesebbet utalnak a tanároknak, de ma reggel megígérte a miniszterelnök, hogy mostantól majd jön a “kánaán” és talán 3 év múlva annyi lehet a magyar minimálbér, amennyi jelenleg Lengyelországban (ahol 20-30%-kal olcsóbbak az élelmiszerek).
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 04. 13:16
Orbán hiteleket és adókedvezményeket ígér a fiataloknak, miközben a saját fizetését 6,5 millió forintra emelte. Orbán Viktor kormányzása alatt 55 ezer milliárd forintra nőtt az államadósság, kínai hitelek tartják lélegeztetőgépen a magyar költségvetést és a korrupció miatt nem jönnek az uniós ezermilliárdok, ezért maradt az ígérgetés, hogy talán majd 3-4 év múlva jöhetnek béremelések, ha 6 % lesz a magyar gazdaság növekedése (amennyi egyébként soha nem volt). Arról ismét elfelejtett beszélni Orbán Viktor, hogy azért nincs pénz béremelésre, mert a vejétől vesz 650 milliárd forintért felesleges irodaházakat, 1400 milliárdért vesz repteret és 700 milliárdért Vodafone-t… Szimbolikus, hogy a mai zagyvaságok a Jó, reggelt Magyarország! című műsorban hangzottak el. Jó reggelt, Magyarország! Ébresztő!
Box Hill
2024. október 04. 13:14
Gross = extremely objectionable, offensive, or disgusting Angol köznyelv szerint "szélsőségesen visszataszító, megbotránkoztató vagy undorító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!