Az asztalra csapott Szijjártó: bekérette a német nagykövetet

2024. október 03. 14:03

„A nagykövet beszéde teljességgel elfogadhatatlan” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

2024. október 03. 14:03
Cyprus Hungary

Nyitókép: Photo by Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

A Mandiner is beszámolt róla szerdán, hogy a német egység napja alkalmából páros lábbal beleszállt az Orbán-kormányba a német nagykövet. „Jelenleg aggodalommal látjuk, hogy a magyar kormány ezt a tőkét, amely az Önöké is, egy teljesen bizonytalan célú és bizonytalan kimenetelű politikai fogadás tétjeként kockára teszi.

Ez a bizalom mostanában egyre jobban megrendül”

– fogalmazott Julia Gross nagykövet.

A nagykövet felhánytorgatta a soros EU-elnökségünk kezdetével egybeeső miniszterelnöki békemissziót, illetve „a Finnország és Svédország NATO-csatlakozása körüli színjátékot”. Azt is elmondta: feltételezi, hogy „Önökben, magyar választókban – teljesen mindegy, hogy milyen a politikai irányultságuk – egyre gyakrabban merül fel a kérdés: hogy szolgálja ez az én érdekemet, mennyiben teszi ez jobbá az életet Magyarországon”.

Szijjártó Péter is megszólalt

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe”

– írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

„A hazánkban szolgáló nagykövetektől minden esetben elvárjuk a tiszteletet, ezért a nagykövet beszéde teljességgel elfogadhatatlan. A nagykövetet délutánra bekérettük a Külgazdasági és Külügyminisztériumba” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 382 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SpaniferRoland
2024. október 03. 17:27
genusnexxt 2024. október 03. 17:19 Mindeközben újabb fideszes szál derült ki R. Gábor pedofillal kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az aljas fidkány féreg pedofil üzelmeit Rónaszékiné Keresztes Maunika, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, volt miniszteri biztos segítségével rejtegethették eddig, akinek a kiskunfélegyházi pap véletlenül a sógora Buksikáim. Bloááááá fidesz. #pedofidesz #sehonnaibitanorban baszki ez Robert-N:DDD a kurva anyját sejtettem ,hogy buzi állat de,hogy még van pofája ide is írogatni:DDDÉs,hogy védi magukat,szánalmas:DDD
julius68-2
2024. október 03. 17:23
A német egység napján érthető, hogy ki van a soros picsa, jön fel az AFD, mert az is Orbán miatt van. Valószínűleg nem hallotta, hogy "Scholz tárgyalna Putyinnal" Meg azt sem, hogy Berlinben nagy tömeg ünnepelte, Izrael, Irán általi megtámadását és azt skandálták, halál a zsidókra, valószínűleg egyetért, mert szóra se érdemes, még jó, hogy nem nárcisztott is minket. Éppen elég szar van otthon, de nekünk azért itt osztja az észt.
Robert-N
2024. október 03. 17:21 Szerkesztve
genusnexxt 2024. október 03. 17:19 Mindeközben újabb fideszes szál derült ki R. Gábor pedofillal kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az aljas fidkány féreg pedofil üzelmeit Rónaszékiné Keresztes Maunika, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, volt miniszteri biztos segítségével rejtegethették eddig, akinek a kiskunfélegyházi pap véletlenül a sógora Buksikáim. Bloááááá fidesz ---- Buta segg Vicsorogj. A fidesznek ez meg se kottyan.😁😁😁
genusnexxt
2024. október 03. 17:19
Mindeközben újabb fideszes szál derült ki R. Gábor pedofillal kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az aljas fidkány féreg pedofil üzelmeit Rónaszékiné Keresztes Maunika, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, volt miniszteri biztos segítségével rejtegethették eddig, akinek a kiskunfélegyházi pap véletlenül a sógora Buksikáim. Bloááááá fidesz. #pedofidesz #sehonnaibitanorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!